Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Deze speciale brievenbus staat bij De Wielewaal in Zaltbommel. Maar ook op tal van andere plaatsen in de Bommelerwaard staan speciale tekeningenbrievenbussen.
• Deze speciale brievenbus staat bij De Wielewaal in Zaltbommel. Maar ook op tal van andere plaatsen in de Bommelerwaard staan speciale tekeningenbrievenbussen. (Foto: Kees Tanis)
corona

Tekeningen en bloemen voor bewoners woonzorgcentra

  •   306 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De Wielewaal in Zaltbommel en De Leyenstein in Kerkdriel laten geen bezoekers meer binnen om zo het coronavirus buiten de deur te houden.

Voor de bewoners betekent dat, dat er geen bezoek meer naar binnen mag en dat er ook geen gezellige activiteiten meer worden georganiseerd. Buitengewoon saai natuurlijk

'Wat een feest'
Bij De Leyenstein werden afgelopen week stapels kaartjes afgeleverd. "Vanmorgen eerst de brievenbox geleegd", schrijft De Leyenstein op de facebookpagina. "Wat een feest, wat ontroerend. Dank, dank!"

Eerder deze week werden de bewoners al verrast met vele boeketten bloemen, een taart en vandaag werd een tas vol met tijdschriften en puzzelboekjes afgegeven.

De Wielewaal
Ook de bewoners van De Wielewaal kunnen rekenen op afleiding. Bij de ingang van het huis, aan de Johan van Oldenbarneveldstraat in Zaltbommel, staat een speciale brievenbus. Hier kan iedereen een kaartje in doen met een leuke boodschap, een mooie tekening, een gedicht.

Oud-journalist Kees Tanis zag de doos donderdag staan, maakte er een foto van en plaatste een bericht op zijn facebookpagina: "Bezorg de bewoners van De Wielewaal een groet, schrijf een verhaaltje over hoe het dagelijks leven er nu uitziet, schrijf over de mooie initiatieven die ontstaan, over de saamhorigheid. Maak een mooie tekening, een gedicht. Ze kunnen het zo goed gebruiken."

Spel&
De Tekeningenbrievenbus is een initiatief van Spel&. Er zijn ook brievenbussen geplaatst bij Plus Duijzer, MCD van Heemskerk, Jumbo Gameren, Albert Heijn Zaltbommel, Jumbo Zaltbommel, De Leyenstein, Het Zonnelied, De Lindeboom, De Wielewaal, Jumbo hedel, COOP den Boer Rossum, De Vaste Burcht in Rossum en Bakkerij van Genderen in Zuilichem.

't Slot
Ook 't Slot in Gameren heeft strenge bezoekbeperkingen ingevoerd. De bewoners van dit zorgcentrum werden donderdag verrast met dozen vol bloemen van CornelisJan Flowers.

Bezoek op afstand
De meeste instellingen organiseren alternatieve vormen van bezoek. Familie en kennissen van De Leyenstein kunnen hun familielid van een afstand even spreken of vanachter het raam toezwaaien. Daarvoor moeten ze wel een dag van tevoren even laten weten hoe laat ze willen komen.

'

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }