Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Janneke Boogaard

Bommelerwaard luidt klokken van 'hoop en troost'

  •   472 keer gelezen

BOMMELERWAARD • De klokken van de kerken in de Bommelerwaard hebben woensdagavond van 19:00 tot 19:15 uur geluid. Ook de komende twee woensdagen zullen ze te horen zijn.

De kerken doen mee aan een oproep van de Raad van Kerken. De Raad sluit zich daarmee aan bij een lokaal initiatief van de Oud-Katholieke Paradijskerk in Rotterdam.

De actie wordt landelijk omarmd door vele kerken, die hiermee in een een tijd van onzekerheid een 'boodschap van bemoediging, hoop en troost' willen verspreiden.

Bommelerwaard
In de Bommelerwaard hebben in het ieder geval de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel en de kerken in Aalst, Brakel, Bruchem, Hedel en Kerkwijk van zich laten horen.

Ook de kerken van Rossum, Heerewaarden en Hurwenen doen aan de actie mee.

'Hoop en troost'
"Met deze 'klokken van hoop en troost' kunnen kerken mensen met elkaar verbinden over de grenzen van sociaal isolement heen", aldus de Raad. "Ook roepen de kerken daarmee op tot gebed en andere vormen van steun voor alle die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen."

Grote impact
"Het coronavirus heeft grote impact op het maatschappelijke leven", schrijft de Raad van Kerken op haar website. "Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken, waar elke week geloof, hoop en liefde geoefend en geleefd wordt, moeten hun deuren sluiten."

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }