Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Lukas Gojda - nl.123rf.com

Belastinghulp in bibliotheek Zaltbommel

  •   87 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Wie wel een beetje hulp kan gebruiken bij de belastingaangifte via de computer, kan in maart en april wekelijks terecht bij Bibliotheek Zaltbommel.

Het inloopspreekuur is georganiseerd door Stichting Kompas, KBO Gelderland en de Bibliotheek Rivierenland.

Donderdag
Vanaf donderdag 12 maart tot eind april is het spreekuur elke donderdag van 10:00 tot 11:30 uur. Mensen kunnen even binnenlopen of een afspraak maken via: 0344-639940.

Tijdens het spreekuur kunnen mensen terecht voor vragen over inkomstenbelasting en toeslagen. Bijvoorbeeld over het online aangifte doen met de eigen DigiD. Of over hoe de Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) gegevens ophaalt met de DigiD.

Zorgkosten
Ook voor belastingtechnische vragen kan men terecht, bijvoorbeeld welke zorgkosten aftrekbaar zijn.

En ook voor vragen over zorg- en/of huurtoeslag kan men terecht.

Het spreekuur is bedoeld voor alle inwoners van de Bommelerwaard.

Gratis
Ook is het mogelijk om gratis hulp te krijgen bij het doen van een eenvoudige aangifte. Deze service is bedoeld voor particulieren, die in loondienst zijn (geweest), een inkomen hebben tot 25.000 euro, minder dan 30.000 euro aan spaargeld, aandelen of tweede woning hebben en die niet voor het eerste jaar in Nedeland zijn.

Wie buiten de gratis hulp van de Bibliotheek valt, kan terecht bij Stichting Kompas op dinsdagmiddag vanaf 15:30 uur. Een afspraak maken kan via Erica Eykema: 06-21958250 of ericaeykema@hotmail.com

Cursussen
Bibliotheek Rivierenland en Stichting Kompas bieden ook cursussen aan om digitaalvaardig te worden. Deelname is gratis. Deelnemers leren hier basisvaardigheden voor het gebruik van internet.

Voor wie extra hulp wil bij het leren met de digitale overheid biedt de bibliotheek de cursus Digisterker. Meer informatie staat op: www.bibliotheekrivierenland.nl

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }