Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Hardlopen tussen de stoppels in 2019.
• Hardlopen tussen de stoppels in 2019. (Archieffoto: Gijs van Tuijl)

Eerst de Kerkwijkcross, dan carnaval

  •   396 keer gelezen

KERKWIJK • Bij welke loop krijg je echt blubber onder je schoenen, is er volop gelegenheid om na te kletsen en steun je ook nog een goed doel? Dat kan er maar één zijn: de Den Otter Kerkwijk-cross op carnavalszaterdag.

René den Otter is al heel lang bij de cross betrokken. "Toen ik in de jeugd van VV Kerkwijk voetbalde, liepen we op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar al de Boomgaardloop, de voorloper van de Kerkwijkcross."

Veranderingen
Jaren geleden is de loop verschoven naar de zaterdag in het carnavalsweekend. Ook de naam is veranderd, nadat twee jaar terug de boomgaard werd gerooid. Den Otter is inmiddels met zijn bedrijf in verzekeringen, hypotheken en bankzaken hoofdsponsor van het evenement. "Een mooie manier om onze naam te laten zien, maar ook om wat terug te doen voor de regio. Wij vinden de leefbaarheid in onze regio erg belangrijk."

Gezellig
Er is nog een reden waarom René den Otter de Kerkwijkcross een warm hart toedraagt: "Naast een sportief gebeuren is het ook een gezellige loop. Er doen snelle lopers mee, maar ook recreanten. Na afloop is er ruim voldoende mogelijkheid om te douchen en gezellig na te praten in de kantine. Dat zie je helaas te weinig na een hardloopwedstrijd, vind ik."

Uniek parcours
De organisatie van de Den Otter Kerkwijk-cross is in handen van enthousiastelingen van voetbalvereniging Kerkwijk en de Brandwijk Bommelerwaard Runners. Gerard Bambacht van het Roparunteam: "De kracht van dit evenement ligt in de sportieve gezelligheid en het unieke van het parcours. Het is eigenlijk de enige loop in de regio waarbij je flink blubber onder je schoenen kunt krijgen. Het parcours is compact, waardoor het voor zowel deelnemers als toeschouwers overzichtelijk is. Deelname is erg laagdrempelig."

Roparun
Gerard vervolgt: "En vergeet vooral niet waarvoor we uiteindelijk lopen. Want de volledige opbrengst van de cross gaat naar de Stichting Roparun, voor hulp aan mensen met kanker."

Excuses om deze loop te missen zijn er eigenlijk niet. Gerard: "We hebben het programma van de middag naar de ochtend verplaatst, zodat de carnavalsgangers eerst even lekker kunnen komen sporten voordat ze zich in het feestgedruis gaan storten."

Goed gevoel
Johan Oomen, voorzitter van VV Kerkwijk en met zijn bedrijf Van Hoven & Oomen Rentmeesters en Onteigeningsadviseurs sponsor, kan dat alleen maar beamen. "De cross heeft voor zowel onze voetbalclub als voor ons bedrijf een enorme betekenis omdat het doel zo ontzettend goed is. Het helpen en bijstaan van mensen die door de ziekte kanker vaak in een uitzichtloze situatie zijn beland en zich daardoor eenzaam en alleen voelen. Dat daar via deze weg een bijdrage aan geleverd kan worden is fantastisch. Het geeft ook voor jezelf als deelnemer een positief gevoel dat je met deze run daaraan bijdraagt."

Alle informatie over de cross staat op de website: kerkwijkcross.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }