Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)

De column van Johan Cahuzak: Boetes

  •   136 keer gelezen

Boetes

Toe maar, 700 boetes heeft de Avri uitgedeeld aan mensen die wat onzorgvuldig hun huisvuil aanboden. Een stukje plastic tussen de sinaasappelschillen? Dan is het betalen geblazen, ik begreep dat het zelfs over bedragen van boven de honderd euro gaat.

Dan kun je de troep beter in een diep zandgat dumpen. Dat kost niets.

Oostelijk van Heerewaarden is ruimte en diepte genoeg. Paar stenen erbij en geen haan die er naar kraait. Ja, die vier kerels die je bij Zembla zag misschien maar dat is voor de verontreiniger een kwestie van opletten. Die mannen lopen niet de hele dag daar te controleren.

En Zembla zie je al van verre aankomen. Dan moet je gewoon heel hard roepen dat ze stil moeten zijn omdat je een zeldzaam salamandertje ziet. Krijg je Vroege Vogels op je dak en daar heb je bij illegale stortingen minder last van.

Er was een mevrouw boos op de Avri. Nu zijn wij dat allemaal wel maar zij repte zelfs van een dictatoriaal systeem. Zeg maar een beetje Oost-Duitse Stasi-praktijken. Daar moeten we niet heen.

Het is misschien een aardig idee mensen te belonen als ze hun huisvuil goed aanbieden. Dat je er zegeltjes voor krijgt zodat je aan het eind van het jaar bij Blokker of zo iets moois mag uitkiezen.

Van plastic.

Johan Cahuzak

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }