Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Maasdriel

  •   184 keer gelezen

Maasdriel

Het mag als bekend beschouwd worden dat mijn liefde voor Maasdriel groot is.

Niet in de laatste plaats vanwege de recente wijze inzichten want men heeft ter plaatse maar liefst twee nieuwe BOA's in dienst genomen. Het tweetal heeft een speciale opdracht: richt je op kleine ergernissen. En ik hoor jullie denken: "Dat is makkelijk zat: Driel heeft slechts grote ergernissen." Hoe geheel anders. Ook in Maasdriel staan mensen verkeerd geparkeerd en wordt er gerommeld met huisvesting van arbeidsmigranten. Stelt allemaal niks voor. In het nieuwsbericht wordt niet gerept van hondenpoep en zwerfafval maar ik neem aan dat de BOA's dat er gelijk even bijnemen. Ze hoeven niet te fietsen want ze krijgen een elektrische auto. Dus met de uitstoot van stikstof zit het in Maasdriel gelijk ook jofel.

Wat me opvalt, is dat deze functionarissen bij fout parkeren eerst een gele kaart uitdelen. Notoire zondaars krijgen uiteindelijk een boete maar toch, er is een tijd van genade. Hoe geheel anders in Zaltbommel. Als je daar even stopt om iemand uit te laten stappen zie je gelijk niets meer door je voorruit omdat die vol zit met bekeuringen.

En op 18 februari is er in deze markante gemeente een bijeenkomst voor vrouwen. En wie spreekt daar? Burgemeester Van Kooten. Maar dat is natuurlijk omdat hij Henny heet.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }