• De therapeuten van Hentzepeter Fysiotherapie en Karen de Bondt.
• De therapeuten van Hentzepeter Fysiotherapie en Karen de Bondt. (Foto: aangeleverd)

Hardlopen voor mama's op maandag: Mumday

  •   337 keer gelezen

ZALTBOMMEL • In Zaltbommel start op 2 maart een zesweekse clinic, speciaal voor vrouwen die het hardlopen (weer) willen oppakken na hun bevalling of na bekkenklachten. Karen de Bondt, bekend van Chillrunning.nl in Zaltbommel, heeft de clinic opgezet samen met bekkenfysiotherapeut Helga Hentzepeter.

De naam van de clinic: Chillrunning Mumday. "We doen het voor mama's op maandag en noemen het dus Mumday!" aldus een enthousiaste De Bondt.

De lessen zijn zo ingericht dat ze geschikt zijn voor vrouwen die willen starten met hardlopen en voor ervaren hardloopsters. Vaak is het lastig om na herstel van de bevalling of van bekkenklachten weer te gaan sporten, omdat vrouwen niet goed weten welke oefeningen wel en niet mogen en hoe de opbouw zou moeten zijn. Onder begeleiding van KNAU-gediplomeerd hardlooptrainster Karen de Bondt en dankzij de nauwe samenwerking met bekkenfysiotherapeut Helga Hentzepeter komt dat helemaal goed.

Chillrunning Mumday is een mooi vervolg na de lessen ZwangerFit & MamaFit van Hentzepeter Fysiotherapie. Hentzepeter: "Wanneer je géén klachten meer hebt, mag je ongeveer vijf tot zes maanden na je bevalling weer starten met hardlopen. Ook na klachten van lage rug-bekkenpijn of na een operatie mag weer gestart worden met sporten."

De clinic is op de maandagen in maart en op maandag 6 april van 19:30-20:30 uur in de buitenlucht. Er worden hardloop- en ademhalingstechnieken toegepast met een combinatie van specifieke oefeningen voor het versterken van de bekkenbodem. De kosten bedragen 80 euro inclusief hardloopshirt.

Meer informatie: chillrunning.nl/mumday

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }