• Vluchtelingen in de haven van Thessaloniki, Griekenland.
• Vluchtelingen in de haven van Thessaloniki, Griekenland. (Foto: 123RF.com)

Talentenveiling voor vluchtelingen ver weg en dichtbij

  •   109 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Vanuit de Protestantse  Gemeente Zaltbommel worden allerlei acties gehouden om geld in te zamelen. Het doel is om vluchtelingen ver weg en dichtbij te ondersteunen. Op 28 februari worden er talloze producten en diensten beschikbaar gesteld. Iedereen kan erop bieden tijdens een veiling.

Met vluchtelingen 'ver weg' worden specifiek de mensen in kamp Moria op Lesbos bedoeld. Afgelopen jaar heeft PG Zaltbommel daar al twee keer een bedrag van 3.000 euro naar overgemaakt om onder andere tenten, luiers en dekens te kunnen kopen. De Zaltbommelse kerkgemeenschap werkt daarvoor samen met stichting GAIN, die actief is op Lesbos.

Reis naar Lesbos
Belangstellenden kunnen ook zelf de handen uit de mouwen gaan steken in het vluchtelingenkamp. Er is een reis naar Lesbos gepland voor oktober.

Nieuwkomers
Bij vluchtelingen 'dichtbij' denkt PG Zaltbommel aan de mensen die noodgedwongen hier in de omgeving proberen een nieuw bestaan op te bouwen. Met hen probeert de kerk verbinding te maken en in contact te komen. Zo is er kort geleden een 'high tea 'in de Sint Maarten georganiseerd waar veel 'nieuwkomers' en 'hier geborenen' elkaar konden ontmoeten.

Talentenveiling
En dan is er vrijdag 28 februari dus de talentenveiling voor het goede doel. Op een oproep om talenten en diensten beschikbaar te stellen zijn veel reacties gekomen, uiteenlopend van een driegangendiner tot een bijles wiskunde en van een feesttaart tot een excursie langs de rivieren met uitleg over het ontstaan van het landschap. 

Koffie, thee en lekkers
Iedereen die een talent wil bemachtigen en daarmee het goede doel wil steunen, is welkom op 28 februari vanaf 19:30 uur in zalencentrum Het Anker aan de Vergtweg 87 in Zaltbommel. Onder het genot van koffie, thee en allerlei lekkers kunnen de bezoekers naar hartelust bieden op hun favoriete kavel. 

De talenten zijn in te zien op de facebookpagina van het diaconale project. Voor informatie en/of aanmelding voor de reis naar Lesbos kunnen belangstellenden mailen naar marja.klop@hotmail.com

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }