• Wat doet de gemeenteraad eigenlijk precies?
• Wat doet de gemeenteraad eigenlijk precies? (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Gratis cursus Politiek Actief in de Bommelerwaard

  •   169 keer gelezen

REGIO • De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel organiseren een cursus Politiek Actief. Op woensdag 18 maart is de eerste bijeenkomst in Maasdriel.

De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeente. Ook zijn de avonden zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

Vijf avonden
Er zijn vier bijeenkomsten op woensdagavond, waarna de afsluiting wordt gevormd door het bijwonen van de raadsvergadering op 16 april in Maasdriel of 7 mei in Zaltbommel.

Info en ontmoetingen
Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? En hoe gaat een lobbyist nu eigenlijk te werk?
Op deze en andere vragen krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente en wordt deelnemers een inkijkje gegund in de wereld van het lobbyen. .

Meedoen is gratis en aanmelden kan via www.raadzaltbommel.nl/politiekactief of www.maasdriel.nl/bestuur-en-organisatie/gemeenteraad. Op deze websites is ook het volledige programma van de cursus te raadplegen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }