• De jongeren kregen steeds opdrachten door om mee aan de slag te gaan.
• De jongeren kregen steeds opdrachten door om mee aan de slag te gaan. (Foto: aangeleverd)

Jongeren doen mee met spel van landelijke kerk

  •   89 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Tieners uit verschillende kerken in de Bommelerwaard deden vrijdagavond mee met Sirkelslag Young. In Zaltbommel werden drie groepen gevormd, waarvan één het schopte tot plaats 13 van de ongeveer 750 groepen die mee deden aan dit spel voor jongerengroepen van de Protestantse Kerk in Nederland.

De deelnemers kwamen uit de protestantse kerk van Well/Ammerzoden en Zaltbommel, Kerk met Passie, De Ontmoeting, De Kandelaar en de RK parochie Kerkdriel. Online stonden zij in verbinding met circa 750 andere groepen uit heel Nederland.

Jona
Het thema van Sirkelslag Young 2020 was 'Kom in beweging'. Het verhaal van Jona liep als rode draad door de spellen. De jongeren maakten tijdens de avond hetzelfde mee als Jona. Het verhaal begint in het donker, in de vis. Door flashbacks begrepen de deelnemers hoe Jona er terecht is gekomen en kreeg het verhaal een vervolg.

Nieuwe kans
De jongeren maakten in het spel ook kennis met Jong in Actie, een diaconaal project waarbij jongeren gaan helpen om mensen in Nederland een nieuwe kans te geven. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }