• Het stuk is komend weekend nog twee keer te zien.
• Het stuk is komend weekend nog twee keer te zien. (Foto: Jan Noorlandt)

Hilarisch toneel in Velddriel met 'Zusters in zaken'

  •   292 keer gelezen

VELDDRIEL • In De Boxhof heeft het publiek zaterdagavond genoten van de aftrap van het hilarische toneelstuk 'Zusters in Zaken'. Het stuk werd gespeeld door Toneelvereniging St. Genesius.

Moeder-overste, gespeeld door Monique van Beurden, maakt zich grote zorgen. Haar klooster met vier nonnen heeft het financieel zwaar. Tijdens het halfjaarlijkse bezoek van de aartsbisschop, monseigneur Siemelink, vertelt hij pastoor Breukelmans in vertrouwen dat hij het klooster over een half jaar gaat verkopen. Wanneer de pastoor weer eens te diep in het miswijn-glaasje heeft gekeken, verklapt hij de boodschap van de monseigneur aan de nonnen.

Overtuigend
De ervaren cast speelt overtuigend, zoals Jacco de Graaf in de rol van een creatieve projectontwikkelaar en Hennie Verhoeven als corrupte monseigneur. Leon Verhoeven zet uitstekend een dronken pastoor Breukelmans neer.

De rol van emancipatie-minnende zuster Clara is Willemien Tromp op het lijf geschreven. Zuster Francisca denkt met haar cursus marketing en pr in de toekomst een oplossing voor het klooster te hebben. Wanneer de projectontwikkelaar in het klooster strandt, ontwikkelen hij en Francisca samen het plan om de buitenwereld het kloosterleven te laten ervaren…

65 Jaar
De toneelvereniging bestaat dit jaar 65 jaar en trakteert op een originele wijze haar bezoekers op een toepasselijk hapje tijdens de pauze wat de avond een extra gezellig en feestelijk tintje geeft.

Hetty Michielse
De nieuwe regisseur Hetty Michielse heeft met haar debuut het beste in de spelers naar boven weten te halen.

Voor het komende weekend is nog een beperkt aantal kaartjes te koop via: www.toneelvelddriel.nl.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }