Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Het Kontakt Bommelerwaard stopt per 1 april

  •   2266 keer gelezen

BOMMELERWAARD • Uitgeverij Kontakt Mediapartners heeft besloten per 1 april 2020 te stoppen met het uitgeven van Het Kontakt editie Bommelerwaard. Het laatste nummer van Het Kontakt Bommelerwaard zal woensdag 25 maart verschijnen.

Ook de magazines Olivier en De Smaak gaan verdwijnen. In het vroege voorjaar komt er nog één uitgave van Olivier.

Met ingang van 1 april gaat Kontakt Mediapartners voor de Bommelerwaard en andere regio's een commerciële samenwerking aan met DPG Media. De weekbladen De Toren (Bommelerwaard) en Het Carillon (Maasdriel) zullen het lokale nieuws uit de Bommelerwaard brengen.

Waardering
Floor de Groot, directeur van KMP, betreurt het uit de markt nemen van Het Kontakt Bommelerwaard. "Lezers en adverteerders waarderen deze krant, en wij maken hem elke week met liefde en toewijding."

Als gevolg van steeds doorgaande ontwikkelingen in de markt van huis-aan-huiskranten moest deze keuze echter worden gemaakt. "Er zal in veel gemeenten nog slechts plaats zijn voor één huis-aan-huiskrant", aldus De Groot. "Die wetenschap leidt tot allerlei bewegingen in onze sector."

Jan van Dun, algemeen directeur Local Media van DPG Media, onderschrijft dat: "Sommige titels worden verkocht, andere titels worden aangekocht of juist gestaakt." Dit is dus niet alleen in de Bommelerwaard het geval, maar binnen Nederland op veel grotere schaal.

Alle overige krantentitels, websites en magazines van Het Kontakt zullen wel blijven bestaan.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }