Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het Mgr. Zwijsenplein krijgt een opknapbeurt en wordt opnieuw ingericht naar de eisen van deze tijd. De voorbereidingen starten al, maar de uitvoering is waarschijnlijk pas in 2022.
• Het Mgr. Zwijsenplein krijgt een opknapbeurt en wordt opnieuw ingericht naar de eisen van deze tijd. De voorbereidingen starten al, maar de uitvoering is waarschijnlijk pas in 2022. (archieffoto: Janneke Boogaard)

Alle wegwerkzaamheden Maasdriel op een rijtje

  •   278 keer gelezen

MAASDRIEL • Maasdriel heeft alle wegwerkzaamheden in de gemeente weer op een rijtje gezet in het Jaarplan Openbare Ruimte.

In dit plan, dat te vinden is op de website van de gemeente Maasdriel, staat precies beschreven welke projecten in 2019 zijn gestart en wat de verschillende kernen in 2020 te wachten staat.

Zo wordt de Hooiweg in Hedel, tussen de Baronieweg en de Hogenhofstraat, dit jaar opnieuw bestraat en ingericht. Ook de Korenstraat in Hedel (tussen de Akkerseweg en de Blankenstein) wordt opnieuw ingericht.

Rossum
In Rossum staat de onoverzichtelijke kruising van de Waaldijk met de Slotselaan op het programma.

Kerkdriel
In Kerkdriel gaan de Paterstraat en de Teisterbandstraat dit jaar op de schop. Er is groot onderhoud nodig en er komt een oplossing voor het hemelwaterprobleem in een deel van de straat.

In Ammerzoden wordt een deel van de Zandweg opnieuw ingericht. Het gaat om het deel tussen de Achterdijk en de Lange Weisteeg en tussen de Wordragensestraat en de Heiligenweg.

2021
Dit jaar gaan ook projecten van start, die in 2021 worden afgerond. Zoals de reconstructie en herinrichting van de Wordenseweg (tussen de rotonde op de Provincialeweg en de Kerkstraat in Kerkdriel), het herinrichten van winkelgebied De Haar in Ammerzoden en het vervangen van het riool op de Veersteeg in Kerkdriel (tussen N831 en de Berm).

Centrum Kerkdriel
Ook het centrumgebied van Kerkdriel komt nog aan de beurt: het Mgr. Zwijsenplein en de Teisterbandstraat tot aan de Lage Hof worden opnieuw ingericht volgens de eisen van de huidige tijd. De voorbereidingen staan gepland voor dit jaar en volgend jaar, de uitvoering is waarschijnlijk in 2022.

Maas-Waalweg
Het doortrekken van de Maas-Waalweg staat als 'langlopend' project in het Jaarplan. Een aantal grondeigenaren ligt nog met de gemeente in de clinch over het gebruik van hun perceel. In het meest ongunstige geval moet de gemeente overgaan tot onteigening van de grond. "Dat zou weer veel vertraging opleveren", aldus wethouder Jan Hein de Vreede.

In dit artikel zijn niet alle wegwerkzaamheden vermeld. Het volledige overzicht staat in het Jaarplan op de website van de gemeente.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }