Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Zicht op Alem.
• Zicht op Alem. (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Ouders voor de klas tijdens staking in Alem

  •   171 keer gelezen

ALEM • Niet de leerkrachten maar de ouders staan 30 en 31 januari voor de klas in de Sint Odradaschool in alem. Zo kan iedereen ervaren hoe het gaat worden als er geen leerkrachten meer zijn.

Actie voeren is belangrijk voor de toekomst van het onderwijs, maar dan wel samen met de ouders, vindt de dorpsschool. De Sint Odradaschool heeft ouders gevraagd om mee te denken aan de invulling van de lesdagen. Daarmee wordt inzichtelijk welk verschil de leerkracht maakt.

Nog geen groot probleem
In Alem is de problematiek nog niet hoog. Vacatures worden ingevuld en het ziekteverzuim bij de leerkrachten is laag, zij vangen veel voor elkaar op. Maar ook hier weten ze dat de toekomst er niet goed uit ziet. We gebeurt er als iemand van het team langdurig ziek wordt. Kan dat dan worden opvangen?

Leerlijn
Iemand voor de klas met een specifieke expertise is een prachtige impuls. Maar de leerlijn in beeld hebben en zorgen dat de leerlingen steeds weer worden uitgedaagd op verschillende vakgebieden is daar niet mee gegarandeerd. Over extra ondersteuning is dan nog niet gesproken en met passend onderwijs is dat de normale gang van zaken.

Toekomst
Met alleen geld is het niet opgelost, want er moet op meerdere gebieden iets gebeuren om te zorgen dat leerlingen goed onderwijs blijven krijgen. Dat begint met gedegen leerkrachten. De school is blij dat ze samen met de ouders optrekken. Het gaat niet alleen om de leerkrachten, maar om de toekomst van alle kinderen.

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier

HET KONTAKT OP FACEBOOK }