• Als wethouder in Zaltbommel heeft Simon Buwalda zich onder andere ingezet voor het project Ketelsteeg, waar de oude vuilnisbelt werd omgetoverd in een uitdagend MTB-parcours en een zonnepark. Deze foto is gemaakt tijdens de opening op 3 maart 2018.
• Als wethouder in Zaltbommel heeft Simon Buwalda zich onder andere ingezet voor het project Ketelsteeg, waar de oude vuilnisbelt werd omgetoverd in een uitdagend MTB-parcours en een zonnepark. Deze foto is gemaakt tijdens de opening op 3 maart 2018. (Foto: Lya Cattel)

Simon Buwalda stopt als wethouder in Culemborg

  •   392 keer gelezen

CULEMBORG/ZALTBOMMEL • Simon Buwalda (36) uit Zaltbommel heeft donderdag zijn ontslag ingediend als wethouder van de gemeente Culemborg.

Financieel tekort
De reden is dat er een extra financieel tekort is ontstaan binnen de WMO/Jeugd, waar hij verantwoordelijk voor is. "Grip op de financiële tekorten is belangrijk om de zorg en ondersteuning voor inwoners die dat echt nodig hebben, te kunnen waarborgen", schrijft hij in zijn ontslagbrief. "Ik zie geen andere keuze dan hieruit de politieke consequentie te trekken door mijn ontslag in te dienen."

Gemeenteraad Zaltbommel
Buwalda begon zijn politieke carrière in Zaltbommel als gemeenteraadslid voor het CDA. In 2016 volgde hij de toenmalige CDA-wethouder Ton van Balken op, die het rustiger aan wilde doen.

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 deed het CDA niet meer mee in het college van Zaltbommel, tot grote teleurstelling van Buwalda.

In de zomer van 2018 werd bekend dat hij wethouder zou worden voor het CDA in Culemborg.

Reactie burgemeester
"Met het vertrek van wethouder Simon Buwalda verliezen wij een betrokken, enthousiaste en vrolijke collega", zegt burgemeester Gerdo van Grootheest van de gemeente Culemborg. "Hij heeft zich met hart en ziel ingezet voor Culemborg. In het bijzonder voor Culemborgers, die zich in een kwetsbare positie bevinden. Wij willen Simon heel erg bedanken voor zijn inzet voor onze stad en wensen hem alle goeds toe voor de toekomst."

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }