West Betuwe zoekt architect voor ver- en aanbouw gemeentehuis

  •   49 keer gelezen

WEST BETUWE • Deze week publiceert gemeente West Betuwe de offerteaanvraag voor een architect. De gekozen architect krijgt de opdracht om het ontwerp te maken voor de verbouw en aanbouw van het gemeentehuis.

Inschrijven op de opdracht kan tot dinsdag 18 februari op het platform Negometrix en op TenderNed en TED.

Op 17 december koos de raad voor aanbouw en verbouw van het gemeentehuis. De volgende stap is het selecteren van een architect die het voorlopig- en definitieve ontwerp maakt. 

Het selecteren van de architect loopt via een Europese aanbesteding. De aanbesteding bestaat uit twee fases.

In de eerste fase worden architecten gevraagd om zich aan te melden voor de opdracht. Uit de aanmeldingen worden maximaal vijf architecten geselecteerd die voldoen aan de criteria.

In de tweede fase worden de vijf gekozen architecten gevraagd om een eerste schetsontwerp. 

Vervolg
De verwachting is dat de architecten begin mei hun voorstellen presenteren. Begin juni is dan bekend wie de architect van het gemeentehuis wordt.

In die periode start de gemeente West Betuwe ook met het samenstellen van de rest van het projectteam. Behalve de architect zit daar in elk geval ook een installatieadviseur en een duurzaamheidadviseur in.

Als alles volgens planning loopt, is er eind 2020 een definitief ontwerp. Bij de keuze van het ontwerp worden inwoners en medewerkers betrokken.

In 2021 start de renovatie. 
 

Marjo van Andel
Eindredacteur Het Kontakt Leerdam en Vianen
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }