Drie fracties in Zaltbommel vragen actie tegen zwerfafval

  •   163 keer gelezen

ZALTBOMMEL • ChristenUnie, PvdA/GroenLinks en D66 willen dat de gemeente Zaltbommel 'actief ingrijpt en vervuilers gaat aanpakken'.

Dat schrijven de drie fracties in schriftelijke vragen aan het college over zwerfafval in de gemeente.

Aantal klachten
"Klopt het beeld dat wij van inwoners ontvangen, dat er eerder meer dan minder zwerfafval wordt aangetroffen en dan met name in het buitengebied", vragen de drie partijen. "Is het aantal klachten over zwerfafval de afgelopen jaren toe- of afgenomen."

Lege flessen
Volgens de drie partijen wordt zwerfvuil onder andere achter gelaten in de uiterwaarden langs de Waal, maar ook rondom de Rampert, de Jan Sutversdreef, de Zeedijk, de (school)route van Gameren naar Zuilichem. "Lege flessen worden aangetroffen, vaak kapot in de berm, scherpe kapot getrokken blikjes etc.", geven Gilco Grandia, Frits van der Schans en Elke Meijers als voorbeeld. "Naast de milieuschade overlijden er regelmatig koeien door deze versnipperde frisdrank- en bierblikjes in het gras. Die komen in de magen van koeien terecht en veroorzaken levensgevaarlijke verwondingen. Het wordt tijd dat de gemeente actief ingrijpt en de vervuilers worden aangepakt."

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }