• Het avontuur start donderdag vanaf de Gamerschedijk.
• Het avontuur start donderdag vanaf de Gamerschedijk. (Foto: M. Oomen)

Arctic Adventure start donderdag vanaf terrein Busker

  •   1067 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Donderdag 23 januari vertrekken negentien teams naar het hoge noorden van Scandinavië, van wie de meeste uit Zaltbommel komen. Ze gaan zevenduizend kilometer rijden door sneeuw, ijs, kou en andere barre omstandigheden. 

Dit jaar wordt het voor het eerst georganiseerd door Roadtrip Adventures uit Zaltbommel. Eigenaren Janine en Maurice Moolenaar hebben begin 2019 met een deel van de 'oude groep' van Arctic Challenge om tafel gezeten en besloten om deze reis te gaan organiseren. Hieruit is Roadtrip Adventures ontstaan.

Meer rust
"We weten wat andere jaren anders had gekund en wat onze deelnemers graag willen. Dat passen we nu toe in onze eigen roadtrips. We gaan een dagje langer, om ervoor te zorgen dat die eerste etappe beter te doen is en we hebben meer rust ingebouwd, voor de veiligheid en het plezier van de deelnemers", aldus Maurice Moolenaar.

Hij vervolgt: "Het doel is om per etappe je eindbestemming te halen in zo min mogelijk kilometers, maar wel op een vooraf opgegeven rijtijd. Het is dus een combinatie van binnendoor rijden en de snelweg gebruiken."

Op rolletjes
De organisatie rijdt zelf ook mee en zorgt samen met team Buurman & Buurman (Rob Muller en Martin Groeneveld) als Service Team dat alles op rolletjes verloopt. 

Rob is horeca-ondernemer en Martin automotive ondernemer. Beide zijn ze actief in het (ondernemers)verenigingsleven en gék op auto's. Rob en Martin zetten zich maatschappelijk graag in voor mensen die zelf niet in staat zijn om in hun levensonderhoud, welzijn, plezier en ontspanning te kunnen voorzien. 

Buurman & Buurman hebben al meerdere malen niet onverdienstelijk meegedaan met vergelijkbare tochten in hun trouwe en oersterke Isuzu 4WD Automaat Double Cab. Deze is voor deze reis weer hélemaal Arctic-klaar en dus ook 'iets' aangepast om alvast uiting te geven aan z'n nieuwe rol.

Nadat Buurman & Buurman bij hun eerdere deelnames werden ondersteund door hun serviceteam De Truckers, gaan zij nu De Truckers - en alle andere teams - ondersteunen.

Goed doel
Door deelname en sponsoring leveren veel teams een bijdrage voor een goed doel. Belangrijk is dus dat alle teams de reis volbrengen. Naast een goede organisatie gaan Buurman & Buurman mee voor support en ondersteuning.

Via de website www.roadtripadventures.nl zijn de teams live te volgen.

De start
De start is op donderdag 23 januari in de hal op het terrein van Busker aan de Gamerschedijk. De teams vertrekken om 11:00 uur en het publiek is welkom vanaf 9:30 uur. Er staat een foodtruck met koffie, thee en wat fris voor de kinderen en een springkussen. Een mooie gelegenheid om de teams te ontmoeten en de auto's te bewonderen.

De finish
De finish is op zaterdag 1 februari op de Markt in Zaltbommel. De teams komen rond 16:00 uur aan. Er is gezellige muziek vanaf 15:30 uur en er zijn foodtrucks aanwezig om iedereen te kunnen voorzien van eten en drinken. De aankomst wordt gepresenteerd door Ferdi Hamilton. Na de prijsuitreiking is het feest in 't Stadscafé en iedereen is van harte welkom.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }