Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)

De column van Johan Cahuzak: Van Maaren

  •   312 keer gelezen

Van Maaren

Dat hij Maasdriel niet kan duiden, verbaast me niks. Dat kunnen Drielenaren zelf immers ook niet.

En dat hij zo open doet over zijn eerste honderd dagen in Zaltbommel is te prijzen. Maar dat de burgemeester van Zaltbommel meer mensen naar de Bommelerwaard, lees Slot Loevestein, wil trekken, beangstigt me.

Ik kom weleens bij vrienden aan de Kinderdijk. Daar hebben ze ook ooit het onzalige idee gehad meer toeristen die kant op te lokken. Behalve de hotemetoten die nooit ergens last van hebben omdat ze niet werkelijk betrokken zijn, is de rest van die gemeenschap van de koude kermis thuisgekomen.

Een tsunami aan bussen, auto's, fietsen, fototoestellen, schoudertassen en Michelingidsen. Je ziet door de toeristen de molens niet meer. Mensen die in of bij dat gebied wonen kunnen geen Aziaat meer zien. Je krijgt ze gillend gek als je ze in het Spaans aanspreekt.

Laatst liep ik in het centrum van Amsterdam. Over de hoofden. En dat geldt ook voor Giethoorn. Er is daar geen water meer, er liggen alleen maar boten.

Er zal vast nog wel rek in Loevestein zitten. En rolkoffers brengen geld in het laatje: onderhoud van zo'n optrekje kost veel.

Maar laten we toch in vredesnaam voorzichtig zijn met dat prachtige hoekje van ons woongebied. Ik zie veel mitsen en Maaren, Pieter.

Johan Cahuzak

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }