Tweestromengemeente houdt 'Maand van het koor'

  •   98 keer gelezen

ROSSUM/HEEREWAARDEN/ROSSUM • De Tweestromengemeente Rossum, Heerewaarden, Hurwenen houdt in februari de 'Maand van het koor'. Vier zondagen op rij worden de diensten begeleid met de zang van een koor.

Het gezamenlijke doel van de vier koren is: 'Eer brengen aan God en mensen met Hem in aanraking brengen'.

Challenge
De eerste dienst is op zondag 2 februari om 10:00 uur in Rossum. Dan zingt interkerkelijk koor Challenge uit Dordrecht, een bekend jongerenkoor binnen de Drechtsteden. Soms wordt Challenge gevraagd als ondersteuningskoor bij grote evenementen, benefietconcerten, backing-vocals / achtergrondkoor of binnen een samenwerkingsverband met andere jongerenkoren. Voorganger in deze dienst is ds. C. van Dongen, organist Jos Wielakker.

Sint-Maartencantorij
Op zondag 9 februari kunnen kerkbezoekers in Heerewaarden genieten van de klanken van de Sint-Maartencantorij uit Zaltbommel, die vorig jaar het 75-jarig bestaan vierde.

Een cantorij is een kerkkoor, dat geleid wordt door een cantor en de cantorij onderscheidt zich van andere koren door zijn liturgische functie: de cantorij treedt niet op in een kerkdienst, maar neemt deel aan het geheel van de liturgie. Dirigent Arie Hoek weet het beste uit deze kleine, doch gedreven groep zangers te halen. De voorganger in deze dienst is ds. H. Veltkamp , organist Hans Vuijk. De aanvang is 10:00 uur.

Eljakim
De derde koordienst is op zondag 16 februari in Rossum met interkerkelijk koor Eljakim uit Zaltbommel. Dit koor zingt al 25 jaar met veel enthousiasme en verleent regelmatig medewerking aan kerkdiensten. Onder de bevlogen en inspirerende leiding van dirigent en pianist Henk-Jan Velvis zingen zij onder andere meerstemmige nummers, gospel, Nederlandstalig.

De voorganger in deze dienst is ds. C A. Davidse, organist Jos Wielakker. De aanvang is 10:00 uur.

Soli Deo Gloria
De laatste dienst is op zondag 23 februari om 10:00 uur in Rossum en wordt gehouden samen met Kerkdriel. Dan is Soli Deo Gloria uit Herwijnen te gast. Onlangs vierden ze het 110-jarig bestaan. Soli Deo Gloria zingt vaak in kerkdiensten, verpleeg- en ziekenhuizen. Het koor bestaat uit ruim veertig leden en staat onder leiding van Ruben Weverling uit Gorinchem.

De voorganger in deze dienst is ds. A. de Boer en de organist is Jos Wielakker. Deze dienst is in Rossum en begint om 10:00 uur en is samen met Kerkdriel

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }