Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Doodsteek

  •   575 keer gelezen

Doodsteek

Het is natuurlijk jullie eigen schuld als je straks geen huisaanhuis bladen meer krijgt. En jaja, ik weet dat dat nu ook niet altijd het geval is omdat de bezorging te wensen overlaat. Daar wordt op hoog niveau aan gewerkt.

Waar ik het over heb, is het stickerverhaal. Als je straks geen ja/ja-sticker op de brievenbus plakt, zou je zomaar Kontakt, Toren of andere bladen niet meer in huis krijgen. En dat is een lelijk gemis. Jullie weten niet half hoe rijk jullie zijn met die kranten. Iedere week serieuze verhalen geschreven door vakbekwame mensen. Informatie van de gemeenten, nieuwtjes, de agenda en ook nog sportnieuws.

Als ik ergens in Nederland bivakkeer en dat doe ik nogal eens, scharrel ik altijd regionale bladen bij elkaar. En dan valt me vaak op dat die mager zijn. Soms zelfs alleen maar spul dat door leken aangeleverd wordt. En veel te veel advertenties.

Bij ons is dat anders. En ik preek voor eigen parochie, dat weet ik. Maar neem de raadsvergaderingen. In deze regio volgen verschillende journalisten die, dat is van groot belang. En zo nu en dan worden we op de vingers getikt door columnisten. Onze huisaanhuis bladen, samen met de abonnementenkranten BD en Gelderlander, geven zicht op de democratie en de mogelijkheid tot controle. Beseft dat allen terdege.

Johan Cahuzak

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }