Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Oudjaar!

  •   244 keer gelezen

Oudjaar!

Toen ik het in de Toren las, kon ik mijn ogen niet geloven. Een achttal jonge kerels uit Brakel heeft zich ingezet om de plaatselijke jaarwisseling beter te laten verlopen.

In het verleden ging het per plaatse vaak mis. Veel gedoe, een hoop herrie, flink wat schade en dus veel belastinggeld naar de vaantjes. Nog afgezien van het menselijk leed en de pijn.

En dan klinkt er opeens uit dat dorp: "Ik was gelijk enthousiast. Het is prachtig om in eigen dorp iets op poten te mogen zetten." De gemeente, de dorpsraad en de Oranjevereniging hebben deze spontane reactie van wat jongeren omarmd. In onderlinge samenwerking is er een programma opgesteld waar ik niet aan moet denken maar dat wellicht de kou uit de lucht houdt.

Ik heb in het verleden geregeld lelijk gedaan over de jaarwisseling in Brakel en nog meer over diverse burgemeesters met hun vrome plannen. Ik heb, recentelijk nog, me kritisch uitgelaten over de aanpak van Oudejaarsavond maar ik moet nu bakzeil halen.

Dit is een straf plan en ik hoop met alles wat ik heb dat het goed uitpakt in Brakel en dat deze aanpak een teken mag worden aan het hart van tal van dorpen bijvoorbeeld in het land van Heusden en Altena waar deze krant ook verschijnt. Sterkte. Ook daar.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }