Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto:

Raad wil meer sociale woningen in Kerkdriel

  •   93 keer gelezen

KERKDRIEL • In de nieuwe woonwijk 'Paddenstoelenbuurt' in Kerkdriel staan op dit moment 27 sociale koop- en huurwoningen gepland. Dat zijn er te weinig, vindt de gemeenteraad.

In totaal komen er 162 nieuwe huizen in de wijk naast de 'Kersenbuurt'. "Wij pleiten voor meer goedkope woningbouw", zei Peter van Boxtel, die namens zijn partij CDA en namens SSM donderdagavond een motie indiende over dit onderwerp. "Goedkope woningbouw moet ook kunnen zonder in te leveren op de kwaliteit van de nieuwe wijk."

Meer geld
Als het aan de twee fracties ligt, mag het bouwen van meer sociale woningen de gemeente ook best meer geld kosten. "De gemeente Maasdriel zit verlegen om goedkope woningen", aldus Van Boxtel. "Met name voor jongeren en senioren."

GroenLinks, D66 en VVD stemden in met de motie.

Kwaliteit
Wethouder Peter de Vries liet weten al met de woningstichting in gesprek te zijn over de mogelijke bouw van meer sociale woningen. En over de kwaliteit van de wijk hoeft de raad zich volgens hem geen zorgen te maken. "Wij gaan niet voor een vergelijkbare kwaliteit als de Kersenbuurt", zei hij. "De Paddenstoelenbuurt moet nóg beter worden."

De gemeenteraad ging donderdag unaniem akkoord met het 'Masterplan' voor de nieuwe wijk. Dat betekent dat nu de bestemmingsplanprocedures kunnen starten.

Tekorten
Over mogelijke 'exploitatie-tekorten' op de grond waar de nieuwe buurt moet komen, is tijdens de gemeenteraad niet gesproken. Daar praat politiek Maasdriel alleen over in besloten vergaderingen en is dus geheim.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }