• Door de invoering van de ondergrondse containers, moeten mensen die incontinentiemateriaal gebruiken extra kosten maken.
• Door de invoering van de ondergrondse containers, moeten mensen die incontinentiemateriaal gebruiken extra kosten maken. (Foto: Britta Alink)

Nog geen oplossing voor incontinentiemateriaal in Maasdriel

  •   127 keer gelezen

MAASDRIEL • Maasdriel komt voorlopig niet met een oplossing, ook niet tijdelijk, voor het afvoeren van incontinentiemateriaal.

Dat zei wethouder Erik van Hoften donderdagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering in antwoord op vragen van Hans van der Zalm van de VVD.

Kosten
Sinds de invoering van de ondergrondse restafvalcontainers, moeten de inwoners van Rivierenland per vuilniszak van 30 liter betalen voor het weggooien daarvan. Mensen die incontinentiemateriaal gebruiken zien hun kosten daardoor flink stijgen.

Speciale afvalbakken
Van der Zalm wees de wethouder op de gemeente West Maas en Waal, waar speciale afvalbakken voor incontinentiemateriaal zijn geplaatst.

"Dat gaat om een pilot", aldus wethouder Van Hoften, die lid is van het Algemeen Bestuur van afvalverwijderaar Avri. "De gemeente Maasdriel wil de resultaten daarvan afwachten. We komen in januari met een voorstel naar de gemeenteraad."

Gemiste kans
"Een gemiste kans", noemt Hans van der Zalm dat. "Zeer jammer dat Maasdriel deze afwachtende houding heeft. Het lijkt me voor de gemeente een kleine ingreep om een paar extra containers neer te zetten. En voor de inwoners waar het om gaat, is dat een groot plezier."

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }