Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Aan de Beersteeg zijn al huizen gebouwd. Even verderop komen tiny houses.
• Aan de Beersteeg zijn al huizen gebouwd. Even verderop komen tiny houses. (Foto: Janneke Boogaard)

Tiny houses moeten vooral goedkoop worden

  •   669 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De tiny houses die gepland zijn aan de Beersteeg, moeten beschikbaar zijn en blijven voor starters. Verder wil wethouder Gijs van Leeuwen niet te veel eisen vastleggen en eerst maar eens experimenteren.

"We hebben nog geen ervaring met tiny houses. Ik kan nu niet inschatten wat haalbaar is. Als we nu te veel voorwaarden stellen, kunnen die straks een knellende jas worden", aldus Van Leeuwen.

Permanent
Duidelijk is wel dat de huisjes vrijstaand worden en permanent blijven staan. Ook gaf de gemeenteraad via een motie richtlijnen mee waar de tiny houses aan moeten voldoen. Daarnaast wil de meerderheid van de raad dat de onderkomens niet mogen worden uitgebouwd, want daardoor zouden ze duurder worden en bij verkoop niet meer bereikbaar zijn voor jongeren.   

Waterstof
Kees Metz (ZVV) pleitte voor de aanleg van leidingen voor waterstof. Wethouder Van Leeuwen denkt niet dat een netbeheerder leidingen wil aanleggen die in eerste instantie niet gebruikt worden, aangezien er gasloos gebouwd moet worden. "Maar ik ga het wel bespreken, ik ben benieuwd naar de reactie."

Er is tussen de al gebouwde huizen aan de Beersteeg en de Kloosterwiel ruimte voor tien tot vijftien huisjes van 100.00-150.000 euro. Inwoners van Zaltbommel werken momenteel een plan daarvoor uit.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }