Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Ook de jubileumshow 'Diamonds' in 2017 was een groot succes.
• Ook de jubileumshow 'Diamonds' in 2017 was een groot succes. (Foto: archieffoto: Lya Cattel)

Nieuwe kerstshow van de Ker-Rolls: 'Elemental Circle'

  •   300 keer gelezen

KERDRIEL • Maanden van voorbereidingen én keihard trainen gaan er aan vooraf. De rolschaatsvereniging van Kerkdriel belooft ook dit jaar weer een spectaculaire show in De Kreek.

Thema dit jaar is 'Elemental Circle'

In de vertrouwde zaal van De Kreek in Kerkdriel kan iedereen op vrijdag- en zaterdagavond 20 en 21 december (19:00 uur) en op zondagmiddag 22 december (14:00 uur) weer genieten van een waar spektakel op rolschaatsen.

Professioneel licht en geluid
Alle ruim zeventig leden in de leeftijd van 5 tot 60-plus laten zien wat ze kunnen. Een professionele lichtshow van Stage Light uit Den Bosch en professioneel geluid van AE Sound uit Alem ondersteunen de rolschaatsdansers.

De prachtige kostuums, waar vrijwilligers heel wat avonden aan hebben zitten naaien en 'glitteren' en het ook al door vrijwilligers schitterend gemaakte decor met bijbehorende attributen maken het geheel compleet.

Maar de basis leveren de rolschaatsers natuurlijk zelf met hun prachtige optredens.

Voorbereidingen
Showtrainster en bestuurslid Sonja Pompen (47) is al jaren eindverantwoordelijk voor de jaarlijkse kerstshow. Samen met de andere trainsters begint ze voor de zomervakantie met de voorbereidingen. "We richten ons in januari en februari eerst op de Nederlandse-, de Europese- en de Wereld Kampioenschappen", licht ze toe. "Daarna leggen we als trainsters onze nummers naast elkaar om te kijken hoe we tot een kerstshow kunnen komen."

Daar kwam dus afgelopen zomer 'Elemental Circle' uit. "Water, lucht en aarde", verklaart Sonja. "Alleen 'vuur' ontbreekt."

Spannend
Zelf begon ze als meisje van een jaar of acht te trainen bij de Ker-Rolls. "Ik weet nog heel goed hoe spannend het was om mee te mogen doen aan de kerstshow", vertelt ze. "Dan zitten je ouders, je opa's en oma's, kennissen en onbekende mensen op de tribune naar je te kijken."

De première avond is elk jaar het spannendst, vindt Sonja. "Het is voor ons niet mogelijk om de kostuums tijdens de repetities al te gebruiken. Dus het moet die eerste avond echt allemaal lukken."

42ste Kerstshow
Wie de afgelopen jaren weleens een show bezocht heeft, weet dat het altijd helemaal lukt. Niet zo verwonderlijk met de ervaring van de club; 'Elemental Circle' is al de 42ste kerstshow.

De online kaartverkoop voor de shows is in november gestart.

"De zondagmiddag is ieder jaar als eerste uitverkocht", vertelt Sonja. "Dus wie op zondagmiddag wil komen kijken, moet snel zijn."

Reserveren
Reserveren kan via de website: www.kerrolls.nl

Van 16 t/m 19 december kunnen mensen tussen 19:00 en 21:00 uur ook telefonisch reserveren: 06-58773459.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }