Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De bijeenkomst was in de winterkerk van de Sint-Maarten, een culturele plek bij uitstek.
• De bijeenkomst was in de winterkerk van de Sint-Maarten, een culturele plek bij uitstek. (Foto: aangeleverd)

CDA krijgt input over cultuur en subsidies

  •   159 keer gelezen

ZALTBOMMEL • CDA Zaltbommel hield vrijdag een open avond over kunst en cultuur. Met vertegenwoordigers van verenigingen en andere partijen werd een vruchtbare discussie gevoerd.

Tweede Kamerlid Lenny Geluk-Poortvliet vertelde wat zij doet voor kunst en cultuur en besprak de dossiers waar zij op dit moment mee bezig is. Ze vroeg input aan de aanwezigen over actuele zaken. Dit gaf een mooi beeld van haar bezigheden in Den Haag namens het CDA. 

Subsidies verdelen
Vervolgens heeft het Zaltbommelse CDA-raadslid Nadine Koster uitgelegd wat kunst en cultuur voor haar persoonlijk betekent en hoe ze hier met het raadswerk invulling aan geeft. In de komende tijd zal kritisch worden gekeken – mede door de reacties uit de zaal – hoe straks de nieuwe subsidies dienen te worden verdeeld volgens de achterban CDA.

Na deze mooie mix van zaken die landelijk en lokaal spelen, verteld door één van de jongste raadsleden van de gemeente Zaltbommel en het oudste Tweede Kamerlid, werden er aan de aanwezigen vragen voorgelegd: waar denk je aan bij cultuur, is dit een taak van de samenleving of van de overheid, en draagt de gemeente Zaltbommel voldoende bij op dit vlak? Hierdoor ontstond er een aangename discussie.

Het CDA-bestuur was blij met de opkomst en de belangstelling van de vertegenwoordigers van de diverse verenigingen, stichtingen en andere partijen uit de gemeente Zaltbommel. 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }