Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Verklede kinderen tijdens Kinderkerst 2018.
• Verklede kinderen tijdens Kinderkerst 2018. (Foto: aangeleverd)

Kinderkerstviering op Kerstavond in Zaltbommel

  •   151 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het kerstverhaal pur sang beleven, dat kan op kerstavond, dinsdag 24 december, om 18:30 uur in de sfeervolle Sint-Martinuskerk aan de Oliestraat.

Doel van deze kinderkerstviering is het verhaal van de geboorte van Jezus dichtbij te brengen.

Verkleden en schminken
Stilzitten hoeft niet: tijdens de viering mogen kinderen die dat willen samen het kerstverhaal naspelen. Het is dan wel verstandig om minstens een kwartier van tevoren te komen, dan kunnen de deelnemers zich desgewenst verkleden en geschminkt worden.

Engel, herder, schaap of koning, er zijn rollen genoeg.

Lichtdrager
Wie vorig jaar is geweest, herinnert zich misschien de lichtdrager nog. Ook dit jaar speelt die een bescheiden, maar belangrijke rol. Een heel klein lichtje en mooie muziek zullen de spelers en bezoekers brengen bij het kerstverhaal van lang geleden. Net als voorgaande jaren zitten er in het programma ook weer veel bekende kerstliedjes om samen te zingen.

Lage drempel
De kinderkerstviering is een initiatief van de protestantse gemeente in Zaltbommel en de Rooms-katholieke Sint Martinuskerk. Door de lage drempel kunnen kinderen al op jonge leeftijd het feest mee beleven, terwijl de ouderen genieten van hun enthousiasme en van de bekende liederen. Ook senioren, met of zonder kleinkinderen, zijn van harte uitgenodigd.

Tieners
Voorafgaand aan het kinderkerstfeest is er een gezellig samenzijn voor tieners, die aansluitend de kinderen helpen met verkleden en hen begeleiden tijdens de viering. Meer informatie hierover is verkrijgbaar via Liesbeth Kraaijveld (06-55177278).

Contact opnemen over het kinderkestfeest kan via Facebook (Kinderkerst Zaltbommel).

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }