Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Afgelopen week was het twee keer raak op de camping in Kerkdriel.
• Afgelopen week was het twee keer raak op de camping in Kerkdriel. (Foto: Bart Meesters)

EuroParcs schakelt extra beveiliging in voor camping Maaszicht

  •   412 keer gelezen

KERKDRIEL • Eigenaar EuroParcs van camping Maaszicht gaat extra 'patrouilles' laten uitvoeren op camping Maaszicht. Ook komen er extra cameratoezicht.

Dat meldt het bedrijf in een schriftelijke verklaring naar aanleiding van de branden van deze week.

Woensdag werden twee oude chalets in de as gelegd, donderdagavond vloog een nieuwer chalet in brand.

Luxe resort
De camping is afgelopen zomer overgenomen door EuroParcs, dat in het hele land luxe recreatieparken heeft. Het is de bedoeling dat ook Maaszicht wordt omgebouwd tot luxe resort.

Eind dit jaar moeten alle oude caravans en chalets van het terrein verwijderd zijn, daarna kan de opbouw beginnen.

In goede harmonie
Volgens EuroParcs verloopt de 'overgang met bestaande huurders voor 99 procent in goede harmonie'.

Kwaliteit
"EuroParcs betreurt het ten zeerste dat er weer een brand op Camping Maaszicht is geweest", laat het bedrijf weten. "Dat gezegd hebbende is de grondige sanering niet alleen onze keuze: het is noodzaak waarbij dat laatste woord onderstreept mag worden. Dit is niet alleen uit kwalitatief oogpunt noodzakelijk, maar ook vanwege de brandveiligheid, bodemvervuiling, hoogwaterrisico's, handhavingstraject etc. van de gemeente."

Menselijke aspect
Volgens het bedrijf is in dat traject 'nimmer het menselijke aspect uit het oog verloren': "Met alle standplaatshouders zijn gesprekken gevoerd en is er gekeken op individuele basis naar de opties die er bestonden. Dit heeft geleid tot constructieve gesprekken en oplossingen voor een groot deel van de standplaatshouders. Er zijn schrijnende gevallen bekend op de camping die extra aandacht krijgen. Op dit moment wordt er met de gemeente gekeken naar passende oplossingen voor deze mensen."

Geschrokken
"Zonder naar schuldigen te wijzen is het een feit dat wij in enkele gevallen betrokkenen niet hebben kunnen overtuigen", gaat EuroParcs verder in de schriftelijke verklaring. "Dan valt het nieuws dat er recent een brand was op de camping ons ook zwaar. EuroParcs is geschrokken en bezorgd, óók omdat dit niet de eerste keer is."

Grens overschreden
Het bedrijf doet aangifte van de brand. "Maar daar blijft het niet bij", aldus EuroParcs. "Ook voor ons is er een grens overschreden. EuroParcs staat voor kwaliteit pur sang en veiligheid is daar een essentieel onderdeel van. Dat waarbogen is een eerste vereiste om tot het resort te komen, dat wij voor ogen hebben."

Beveiligingsbedrijven
Naar aanleiding van het laatste incident heeft de eigenaar besloten om extra 'patrouilles' te laten uitvoeren door erkende en ervaren beveiligingsbedrijven. Ook is er geïnvesteerd in extra cameratoezicht. 

Daarnaast meldt EuroParcs intensief samen te werken met politie en gemeente.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }