Foto: Stockfoto 123RF

Mieke Boas ontvangt eerste exemplaar 'Handleiding Toezicht en Risico'

  •   111 keer gelezen

KERKDRIEL • Mieke Boas-van der Tas uit Kerkdriel houdt zich als voorzitter en oprichter van de stichting Quality Boards bezig met de kwaliteit en transparantie van toezichthouders in Nederland. Ter ere van het vijfjarig bestaan van de stichting is een boek verschenen.

Het boek 'Handleiding Toezicht en Risico' heeft de stichting in eigen beheer uitgegeven. Frits Beunke, deelnemer Quality Boards en ervaren toezichthouder, heeft het boek geschreven en recent het eerste exemplaar overhandigd aan Boas-van der Tas.

Naslagwerk
'Handleiding Toezicht & Risico' beoogt een beknopt naslagwerk te zijn voor niet uitsluitend de commissaris, maar ook voor de aandeelhouder en de bestuurder. De criteria waaraan goed toezicht zouden moeten voldoen, worden erin genoemd. Het boek geeft ook inzicht in de risico's die aan het professioneel toezichthouden verbonden zijn, zoals de hoofdelijke aansprakelijkheid. Praktisch toepasbare checklist voor commissarissen staan er ook in.

Quality Boards is een onafhankelijke non-profit organisatie, die zich richt op toezichthouden vanuit verantwoordelijkheid. Mieke Boas richtte de stichting op en schreef het voorwoord van het boek. Haar zoon Sebastiaan, oud-leering van Buys Ballot in Zaltbommel, verzorgde de opmaak.

Het boek is voor 29,90 euro te koop bij de Readshop in Kerkdriel en via Mieke Boas: mail@miekeboas.nl.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }