Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De scholieren komen Zaltbommel ontdekken.
• De scholieren komen Zaltbommel ontdekken. (Foto: nl.123rf.com)

Scholieren uit het hele land ontdekken geschiedenis in Zaltbommel

  •   429 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Ruim zestig leerlingen uit het hele land komen zaterdag naar Zaltbommel voor de finale van de landelijke geschiedenisquiz. De vragen krijgen een Zaltbommels tintje.

De dag start voor de deelnemende leerlingen met een ontvangt door wethouder Adrie Bragt in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Na een stadswandeling door de historische binnenstad en een lunch in de kerk, ontvangt burgemeester Pieter van Maaren de scholieren voor de finale in de Gasthuiskapel.

De leerlingen krijgen, naast landelijke geschiedenisvragen, ook een aantal vragen over de lokale historie. Burgemeester Van Maaren stelt drie vragen over voorwerpen uit het Museum Stadskasteel. De prijsuitreiking vindt ook plaats in de Gasthuiskapel.

Vijfde editie
Suzanne van Gompel en Renate van der Linde, docenten geschiedenis aan het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel, organiseren voor de vijfde keer in samenwerking met de hun vakorganisatie de landelijke geschiedenis quiz voor middelbare scholieren. Iedere deelnemende school hield zelf een voorronde. Die zijn inmiddels afgerond. De twee beste leerlingen per school doen mee aan de landelijke finale.  

Deelnemende plaatsen
In totaal doen 62 leerlingen van 31 scholen uit het hele land mee om hun kennis over geschiedenis te testen, van Amersfoort tot Venlo en van Amsterdam tot Groningen.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }