• Wethouder De Vreede noemt het Soepenfestival in Alem als een voorbeeld van een evenement dat in aanmerking zou komen voor het niet betalen van leges voor het evenement. De subsidie geldt niet voor de drank- en horecavergunning.
• Wethouder De Vreede noemt het Soepenfestival in Alem als een voorbeeld van een evenement dat in aanmerking zou komen voor het niet betalen van leges voor het evenement. De subsidie geldt niet voor de drank- en horecavergunning. (archieffoto: Jan Noorlandt)

Geen leges meer betalen voor evenementen in Maasdriel

  •   189 keer gelezen

MAASDRIEL • Wie voortaan in de gemeente Maasdriel een evenement organiseert, hoeft daarvoor geen 144 euro aan leges meer te betalen.

Dat heeft het college vastgelegd in een nieuwe subsidieregeling. "Het gaat om niet-commerciële evenementen", benadrukt wethouder Jan Hein de Vreede.

Niet voor drank- en horeca
"De subsidie is daarnaast alleen voor de evenementenvergunning en dus niet voor een eventuele drank- en horecavergunning."

Bewonersinitiatieven
Niet alleen verenigingen en stichtingen, die iets organiseren, kunnen er aanspraak op maken. Ook bewonersinitiatieven komen er voor in aanmerking. "Als inwoners een evenement organiseren, dat bijdraagt aan de leefbaarheid in het dorp, dan kunnen ze recht hebben op de subsidie. Denk bijvoorbeeld aan het Soepenfestival in Alem."

Volgens De Vreede is de 144 euro voor sommige verenigingen en stichtingen nét teveel geld om uit te geven aan leges.

Inkomsten
De gemeente Maasdriel verwacht in totaal tussen de 3500 en 4000 euro per jaar mis te lopen aan inkomsten.

De aanvraag van de subsidie wordt voor iedereen zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Iedereen die via de website van de gemeente een evenementenvergunning aanvraagt, kan daarbij aanvinken of hij denkt in aanmerking te komen voor de nieuwe subsidieregeling.

1 januari 2020
"De aanvraag wordt beoordeeld en als de aanvrager aan de voorwaarde voldoet, wordt de subsidie meteen geregeld", licht De Vreede toe. De regeling gaat in op 1 januari 2020.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }