Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het sportcomplex in Zuilichem was in 2017 het toneel voor de Dorpencup.
• Het sportcomplex in Zuilichem was in 2017 het toneel voor de Dorpencup. (Archieffoto: Janneke Boogaard)

Zaltbommel bekijkt toekomst sportvelden Zuilichem

  •   404 keer gelezen

ZUILICHEM • Hoe gaat het gebied rond de voetbalvelden aan de Meidijk in Zuilichem er in de toekomst uitzien? Over die vraag heeft de gemeente Zaltbommel zich gebogen.

In principe verdwijnen de velden, want de voetbalclub is gefuseerd met die in Brakel en heeft een nieuwe accommodatie in Brakel in het vooruitzicht. Dat zou goed uitkomen, want een deel van het terrein is nodig voor de aanleg van een extra rotonde in de N322 ter hoogte van de Kooiweg. Die is naar verwachting in 2022 klaar.

Plataan
Daarnaast heeft hoveniersbedrijf De Plataan aangegeven in de toekomst te willen uitbreiden op het perceel waar nu één van de velden ligt. De Plataan wil zich naast hoveniersactiviteiten ook gaan richten op groothandel in groen- en tuinmateriaal en op elektriciteitsopwekking van duurzame energie uit dakbegroeiing. De gemeente staat daar positief tegenover, maar houdt nog wel rekening met een variant waarbij de voetbalvelden in gebruik blijven.

Ecologische verbindingszone
Een laatste aspect dat meespeelt is dat Staatsbosbeheer dit smalle deel van de Bommelerwaard graag wil inrichten als ecologische verbindingszone.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }