Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Broodfonds start in Zaltbommel: sociaal vangnet voor ondernemers

  •   284 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het Broodfonds start een groep in Zaltbommel. In zo'n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers.

De formule is een succes. De Broodfondsen bestaan nu dertien jaar. Met landelijk al 535 groepen waar meer dan 24.000 ondernemers aan meedoen. Zaltbommel krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op 10 december.

Maandelijks storten
Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun.

Informatieavond
Op dinsdag 10 december om 19:30 uur is er een informatieavond in In de Roos, Markt 10 in Zaltbommel. De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. Bezoekers krijgen uitleg en antwoord op vragen. Belangstellenden wordt gevraagd zich vooraf aan te melden via de website. Daar staat ook een kort filmpje met uitleg. 

www.broodfonds.nl

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }