Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Buys Ballot langs de deuren voor voedselbank

  •   347 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De Buys Ballot van het Cambium College houdt vrijdag 20 december een grote inzamelingsactie voor de Voedselbank Zaltbommel. Leerlingen van klas 3 gaan dan van deur tot deur om houdbare levensmiddelen op te halen.  

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. Die mensen hebben niet genoeg inkomsten om hun vaste lasten te betalen en daarnaast ook dagelijks eten en drinken te kopen.

Voedselbanken
Daarom zijn in Nederland voedselbanken opgericht. Om hun klanten van voldoende eten te kunnen voorzien, werken voedselbanken samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Tegelijkertijd proberen de voedselbanken een bijdrage te leveren aan het terugdringen van voedselverspilling. 

Ook in de Bommelerwaard zijn vele huishoudens die onder het bestaansminimum leven. Dat kan door allerlei oorzaken zijn. Soms door eigen schuld, soms domme pech, soms door een samenloop van omstandigheden. Sinds 2010 is hier de voedselbank actief.

Houdbare levensmiddelen en verzorgingsproducten
Vrijdagochtend 20 december houden leerlingen uit klas 3 van de Buys Ballot, Cambium College, een inzamelingsactie voor Voedselbank Zaltbommel. Iedereen die een bijdrage wil leveren, wordt gevraagd levensmiddelen mee te geven die buiten de koelkast bewaard kunnen blijven en in een ongeopende verpakking zitten. De levensmiddelen moeten nog houdbaar zijn tot en met minimaal februari 2020. Ook verzorgingsproducten zoals bijvoorbeeld tandpasta en shampoo zijn meer dan welkom. 
 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }