• Mees Heijman (l) en dansdocente Gioia Ouwejan in de nu nog kale nieuwe danszaal.
• Mees Heijman (l) en dansdocente Gioia Ouwejan in de nu nog kale nieuwe danszaal. (Foto: Lya Cattel)

DDC gaat verhuizen naar eigen onderkomen

  •   831 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Dans- en balletstudio DDC verhuist begin januari van de binnenstad naar een eigen locatie aan de Hogeweg.

"Ik vind het heel leuk en ook heel spannend", vertelt eigenaresse Mees Heijman (34) uit Zaltbommel. DDC werd in 1985 opgericht door Simone Kleinlooh onder de naam Djazz Dance Centre. In 2011 nam Mees het bedrijf samen met Debby van Dongen over. In 2016 werd Mees de enige eigenaar. "Maar Debby geeft nog steeds les bij ons en doet nog steeds ontzettend veel", zegt Mees. "Ze is ook heel nauw bij de verhuizing betrokken."

Boven Fitline
Tot nu toe was DDC gevestigd boven Fitline in de Gamerschestraat. "Daar ben ik als het ware opgegroeid", vertelt Mees. Langzaam maar zeker is de dansschool gegroeid en zijn er nu zo'n driehonderd leerlingen. En daarmee begon het te wringen. Want die ene zaal boven Fitline moest ook door de fitnessschool gebruikt worden. Vooral in de 'spitsuren' van zeven uur 's avonds tot negen uur werd het steeds lastiger om lessen in te plannen.

180 vierkante meter
In het afgelopen jaar werd Mees benaderd door Fitnessclub Zaltbommel in het Van der Valk Hotel aan de Hogeweg of ze soms belangstelling had voor een ruimte in het pand. Ze ging een kijkje nemen en was meteen verkocht. Op de derde verdieping, die nu nog leeg staat, heeft ze vanaf januari de beschikking over een danszaal van maar liefst 180 vierkante meter groot.

Uitzicht
Aan de ene kant van de zaal kijk je via een grote raampartij naar de A2, aan de andere kant van de zaal zijn ook ramen met uitzicht op de 'skyline' van Zaltbommel. Daarnaast wordt er een klein kantoortje ingericht en is er ruimte voor opslag van de kostuums.

Kleedkamers
Ook komt er een gezellig zitje, waar leerlingen met elkaar kunnen kletsen. "Bovendien kan iedereen gebruik maken van de kleed- en doucheruimtes van de de fitnessclub", vertelt Mees. Ook docente Gioia Ouwejan (21) ziet de verhuizing helemaal zitten. "Ik ben als kleintje begonnen bij DDC", vertelt de in Zaltbommel geboren en getogen Gioia.

Speciale dansvloer
Op dit moment wordt er nog hard gewerkt om van de kale kantoorruimte een echte danszaal te maken. De spiegelwand is al geplaatst, de speciale dansvloer komt op 12 december. Daarna gaan Mees, Gioia en de rest van het docententeam aan de slag om een 'eigen sfeer' te creëren.

Dansfoto's
Daar verheugen ze zich enorm op. "Nu het onze eigen ruimte is, kunnen we bijvoorbeeld eigen dansfoto's ophangen", licht Mees toe. "En daarnaast kunnen we voor voorstellingen extra repetities inplannen of een keer een mooie dansfilmavond houden."

Hoe groot de danszaal ook is, het is toch slechts een deel van de complete derde verdieping. De overige ruimte is inmiddels verhuurd aan andere bedrijven en ondernemers die zich met sport en beweging bezig houden. Zoals een sportfysiotherapeut en iemand die is gespecialiseerd in pijnbestrijding.

Elkaar versterken
Het is de bedoeling dat in de toekomst het hele gebouw wordt gebruikt voor dit soort activiteiten. Op dit moment is de begane grond nog leeg. De eerste en tweede verdieping zijn voor de fitnessclub en er is een 'Kickboxing Institute' geopend. "Het is zo leuk om hier met elkaar te zitten", zegt Mees. "We versterken elkaar."

Parkeerruimte
Inmiddels zijn alle leerlingen op de hoogte van de aanstaande verhuizing. Voor de meeste mensen maakt het niet zoveel uit of de dansschool in de binnenstad of aan de Hogeweg zit. Wie met de auto komt, is vooral blij met het nieuwe adres, dat volop gratis parkeerruimte pal voor de deur heeft.

De officiële opening van het nieuwe DDC is op zaterdag 4 januari om 13:00 tot 16:00 uur. Tijdens die feestelijke middag kunnen belangstellenden een kijkje komen nemen. Wie zich op deze dag inschrijft, krijgt een maand lang gratis les en hoeft geen inschrijfgeld te betalen.

www.ddczaltbommel.nl

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }