• Burgemeester Henny van Kooten wist Berrie Monster te verrassen.
• Burgemeester Henny van Kooten wist Berrie Monster te verrassen. (Foto: Maarten van Hintum)

Lintje voor Berrie Monster uit Kerkdriel

  •   202 keer gelezen

KERKDRIEL • Tijdens de jaarvergadering van Buurtbus Maasdriel Oost deed burgemeester Henny van Kooten een 'inval' om een koninklijke onderscheiding uit te reiken aan Berrie Monster, de oprichter van deze buurtbuslijn. Monster is ook actief bij KBO Maasdriel.

Ten overstaan van alle leden van de buurtbusvereniging, een bestuurslid van de KBO en familie en vrienden van Berrie Monster heeft de burgemeester het lintje uitgereikt voor al het vrijwilligerswerk dat Berrie Monster (75) heeft verricht.

Geheim
Aangezien het een volledige verrassing voor Berrie moest worden, kon het niet anders dan een inval zijn. Het heeft het bestuur en zijn familie nogal wat moeite gekost om het geheim te houden.

Burgemeester Henny van Kooten verwoordde dit alles in een geanimeerde speech. Daarna kreeg Berrie zijn koninklijke onderscheiding, Lid van de Orde van Oranje Nassau, opgespeld. Zijn vrouw Ineke werd uiteraard ook vernoemd in de speech en mocht een prachtig boeket bloemen in ontvangst nemen.

Berrie droeg zijn onderscheiding op aan alle vrijwilligers van de KBO en de Buurtbus Maasdriel Oost. Berrie staat bij alle leden van de Buurtbus bekend om zijn geweldige inzet. Gedurende meer dan vijftien jaar heeft hij zich hard gemaakt voor Buurtbus Maasdriel Oost. Hij heeft tot 9 april 2019 zeer veel werkzaamheden verricht die nu over meerdere bestuursleden verdeeld zijn. 

KBO 
Voor de KBO Maasdriel heeft Berrie de afgelopen vier jaar veel betekend als penningmeester en is hij enorm handig op ICT-gebied. Hij kan zijn computerkennis ook zeer goed overdragen aan de zeventigjarigen, zowel in groepjes als ook bij iemand thuis. Dit zal hij ook nog wel even blijven doen.

Tevens blijft Berrie met veel plezier als chauffeur de vroege ritten rijden van de buurtbus. Zijn bestuurstaken kan hij met een gerust hart aan de anderen overlaten.


 

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }