Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Kerstsfeer verzekerd tijdens de fair in en rond De Boxhof.
• Kerstsfeer verzekerd tijdens de fair in en rond De Boxhof. (Foto: aangeleverd)

Nog meer vermaak tijdens kerstfair in Velddriel

  •   136 keer gelezen

VELDDRIEL • Wie in kerstsfeer wil komen, moet zondag 8 december zeker een bezoekje brengen aan De Boxhof in Velddriel.

Ruim twintig deelnemers vullen de zondag na Sinterklaas een kraam in het Velddrielse dorpshuis. Het aanbod is heel divers, zolang het maar met de feestdagen te maken heeft. En de entree is gratis.

Inspiratie
Van kerstdecoratie tot een lekker wijntje en van feestkleding tot cadeautjes voor onder de boom: wie inspiratie wil opdoen kan hier zijn hart ophalen. "Buiten worden kerstbomen verkocht, en binnen besteden we dit keer nog meer aandacht aan sfeer en vermaak dan bij de eerdere edities", vertelt Seline Blakenburg, beheerster van De Boxhof.

Dennenappel pimpen
De afgelopen drie keer was de kerstfair ook al in De Boxhof, maar nu is de organisatie ook in handen van het beheerderspaar. Zij krijgen daarbij steun van de Velddrielse dorpsraad. Beppie Pardoel, secretaris van de dorpsraad, licht toe: "Wij gaan tijdens de kerstfair workshops geven voor de kinderen. Zij kunnen een grote dennenappel pimpen tot mini-kerstboom, of iets anders knutselen. In de tussentijd kunnen de ouders rustig rondkijken. En voor ons als dorpsraad is het een manier om aandacht te vragen voor de workshops die we normaal in ons servicepunt geven voor kinderen en volwassenen. Zo helpen we als dorpsraad en dorpshuis elkaar."

Kerstboom in het licht
De dorpsraad is ook de drijvende kracht achter de grote kerstboom die bij de kerk, vlakbij De Boxhof, komt te staan. Aansluitend op de zondagse kerkdienst wordt de boom in het licht gezet. Beppie: "Mensen kunnen er een kerstbal in hangen, een foto van iemand die ze willen gedenken of een wens. Daarna is er koffie en thee in de pastorie en vervolgens begint de fair bij het dorpshuis."

Goodiebag
Bij elke aankoop krijgen bezoekers een kaartje dat ze, voorzien van hun naam, kunnen inleveren. Op drie momenten wordt er uit de ingeleverde kaartjes een gelukkige winnaar getrokken. Die mag een goodiebag mee naar huis nemen, gevuld met producten van de deelnemende standhouders.

Kerrolls en toneel
Tijdens het 'kerstshoppen' wordt het publiek vermaakt door de Kerkdrielse rolschaatsvereniging De Kerrolls, die in kerstoutfit figuren rijdt door de zaal. Tegelijk benutten de rolschaatsers de mogelijkheid om kaartjes te verkopen voor hun beroemde kerstshow later in december. Ook de toneelvereniging maakt reclame voor de komende voorstelling en brengt de schwung erin door mensen aan het lachen te brengen.

Op de facebookpagina 'Kerstfair Boxhof' worden in de aanloop naar 8 december steeds meer leuke weetjes prijsgegeven. De fair is open van 11:00-17:00 uur. De Boxhof, die onlangs overigens prachtig is verbouwd, is te vinden aan de Voorstraat 71 in Velddriel.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }