Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Bommelerwijs

  •   224 keer gelezen

Bommelerwijs

Poe, ik ben diep onder de indruk van de aanpak van de katholieke basisscholen in de Bommelerwaard. We hebben net de staking van het onderwijspersoneel achter de rug: de petjes, sjaals, button en spandoeken kunnen weer de kast in. Er hoeft niet gejoeld te worden, geen spraakkoren en geen klaterend applaus. Lesgeven!

En dat is al moeilijk genoeg. Sowieso omdat het een bepaald veelomvattende stiel is maar zeker ook omdat er te weinig mensen zijn die dit werk willen doen.

En daarom heeft de stichting Bommelerwijs een persoonlijk opleidingstraject voor zij-instromers opgezet. Hoewel de term zij-instromers doet vermoeden dat het slechts vrouwen aangaat, worden mannen ook hartelijk genood mee te doen.

Ik vind dit initiatief indrukwekkend.

De meeste onderwijsmensen zijn erg boos en roepen heel hard dat anderen iets moeten doen. Dat geldt overigens niet alleen voor het onderwijs maar dat terzijde. Hier wordt er daadwerkelijk aangepakt, niet lullen maar poetsen.

En als ik het programma zo lees, zie ik dat de aanpak gedegen is. En als je het redt om mee te mogen doen, heb je gelijk een deeltijdbaan. En neem van mij aan, als je dat wilt, werk je de hele week.

Ik zou aan de serieuze zij-instromers best een keer een workshopje geven. Gewoon wat tips met een beetje humor en vooral veel werkvreugde.

Johan Cahuzak

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }