Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Foto: Janneke Boogaard

Stukken integriteitsonderzoek wethouder De Vries tóch openbaar

  •   370 keer gelezen

MAASDRIEL • De stukken van het integriteitsonderzoek naar wethouder Peter de Vries zijn nu toch openbaar.

De gemeente Maasdriel heeft ze dinsdagmiddag online gezet. Het onderzoek is afgelopen zomer uitgevoerd naar aanleiding van een motie van wantrouwen, die de VVD eind juni tegen De Vries indiende.

Bestemmingsplan
Volgens de liberalen heeft de wethouder geprobeerd via een nieuw bestemmingsplan meer mogelijkheden te krijgen voor een perceel dat van hem is. Hij zou plannen hebben om er een woning te bouwen, terwijl de grond onder andere 'weidevogelgebied' zou zijn. In het nieuwe bestemmingsplan zou er meer mogelijk zijn met het perceel.

Geen zelfverrijking
In september werden de conclusies van het onafhankelijk integriteitsonderzoek bekend. Daaruit bleek dat de wethouder geen zelfverrijking kan worden verweten. De gemeente Maasdriel wilde echter niet het complete onderzoeksrapport openbaar maken. De kwestie heeft veel losgemaakt in de plaatselijke politiek. Burgemeester Henny van Kooten gaf toe dat de communicatie vanuit zijn kant 'beter had gekund'. De onderzoekers hadden ook kritiek op de communicatie vanuit het college.

Op verzoek van de fractievoorzitters is besloten het complete onderzoek deze week openbaar te maken.

Het gaat om het Rapport van bevindingen gemaakt door de gemeente en om een Toets van dat rapport door twee onafhankelijke deskundigen.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }