Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Sint-Maarten

  •   181 keer gelezen

Sint-Maarten

Mijn welgemeende complimenten voor de mensen die het Sint-Maartensfeest in Zaltbommel mogelijk maakten. Sinds jaren was ik er weer eens intensief bij betrokken. Al een week waren we bezig met het oefenen van de liedjes. Thuis, school en peuterspeelzaal lieten zich in deze ook niet onbetuigd: we stonden er niet alleen voor.

Die maandagmiddag werden de lampjes in orde gemaakt. Dat had nog wel wat voeten in de aarde want het warenhuis werkte niet echt mee. Wel met de levering maar niet met de kwaliteit. Die liet te wensen over. Opa kluste de boel tot licht. Daarna oefenden we met een aantal vaardigheden die in het hele leven van pas kunnen komen: op je beurt wachten, zingen, niet te gulzig kijken, kiezen en toch blijven zingen en uiteindelijk dankjewel zeggen.

Ons duo slaagde met glans voor dit theorie-examen. En bij de praktijk ging het niet minder. Daartoe stapten ze onbevangen en met een hart vol verwachting de kerk binnen. Daar kan menig gelovige nog een puntje aanzuigen. De Heilige van dienst werd door de oudste zachtjes begroet: Dag Sint-Maarten. Het paard maakte diepe indruk. Orgel, kerkklokken, open vuren en de donkere stad die licht was ook. Niet in de laatste plaats op mij. Ik weende als de deelnemers aan Beste Zangers. Alleen ik meende het wel.

Dankjewel!

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }