Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De ijsbaan in de winter van 2017.
• De ijsbaan in de winter van 2017. (archieffoto: Lya Cattel)

IJsbaan Kerkdriel overweegt juridische stappen tegen gemeente

  •   711 keer gelezen

KERKDRIEL • Stichting IJsbaan Maasdriel (SIJM) beraadt zich op juridische stappen tegen de gemeente Maasdriel.

Het bestuur voelt zich 'al zeven jaar aan het lijntje gehouden' door de gemeente. Het conflict gaat om de bodemafsluiting. Volgens het bestuur heeft de gemeente de verplichting om die te vervangen als dat nodig is.

"Al zeven jaar lang horen we de een na de andere smoes: brieven zijn zoek, wethouders zijn nieuw en weten van niets, de multifunctionaliteit moet worden onderzocht, we overleggen, we zullen gebeld worden en worden vervolgens niet gebeld, mails komen niet aan, ambtenaren krijgen een spreekverbod, we overleggen weer en horen vervolgens weer niets, ambtenaren komen en gaan", schrijft het bestuur in een persbericht.

Gemeenteraad
De ijsclub heeft inmiddels een brief gestuurd naar de gemeenteraad en aangekondigd zich te beraden over juridische stappen tegen de gemeente.

Pachtovereenkomst
De gemeente is eigenaar van de grond en heeft een pachtovereenkomst met SIJM. Het liefst zou het bestuur een verharde ondergrond op het terrein. "We hebben aangegeven met behulp van derden in te staan voor de hogere kosten", laat het bestuur weten. " Voor de gemeente verandert er dus niets. Nog sterker: de gemeente ontvangt een hogere huur en de gemeenschap heeft er een fiets- en skeeler en rolschaatsbaan bij."

Europarcs
Volgens het bestuur wil de gemeente de ijsbaan verkopen aan de nieuwe eigenaar van Camping Maaszicht, Europarcs. Maar daar is geen sprake van volgens wethouder Erik van Hoften. "Verkoop is niet aan de orde", zegt hij. "We hebben een pachtovereenkomst met de ijsclub, die loopt tot 2027. Daar houden wij ons aan."

Parkeerterrein
Wel bevestigt Van Hoften dat Europarcs de grond graag zou willen gebruiken om er een parkeerterrein van te maken. "Ik heb dat aan de ijsclub gemeld en ze geadviseerd met Europarcs in gesprek te gaan. Wat er uit die gesprekken gekomen is, weet ik niet."

Seizoenskaarten
Intussen begint binnenkort de uitgifte van de seizoenkaarten 2019/2020. De kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera, Jan van Diessen Sportshop, de kantine van DSC, het BP-station en de Readshop. Bestuursleden zitten komend weekend en de week daarop bij de ingang van Supermarkt Boons. Mensen die geen seizoenskaart willen, maar de club wel willen steunen, kunnen hier hun handtekening achterlaten.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }