Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

War Child-armband bij Juwelier Haas

  •   198 keer gelezen
• Marco Borsato met designer Bas Verdonk.
• Marco Borsato met designer Bas Verdonk. (Foto: Helene Wiesenhaan)

ZALTBOMMEL • Vanaf zaterdag is bij juwelier Haas in Zaltbommel de War Child-bracelet verkrijgbaar. Marco Borsato heeft de eerste bedel ontworpen van deze armband, waarvan 74 procent van de opbrengst rechtstreeks naar War Child gaat.

Verschillende vrienden van War Child gaan de komende jaren bedels ontwerpen voor de armband. De geschakelde armband vertelt het aangrijpende verhaal van kinderen in oorlog én symboliseert de kracht van vriendschap.

Omgesmolten machinegeweer
De Sterling zilveren schakels van de armband worden onderbroken door drie volledig stalen schakels. Ooit was dit staal onderdeel van een AK47 machinegeweer, gebruikt en in beslag genomen in een conflictzone. Nu, omgesmolten tot sieraad, dragen de schakels symbolisch bij aan steun voor kinderen in oorlog.

Belangeloze inzet
Aan het initiatief werken ruim 120 mensen mee, inclusief studenten van de vakschool in Schoonhoven. Stuk voor stuk zetten zij zich kosteloos in voor kinderen in oorlog. Ook de tweehonderd juweliers in Nederland en België die de armband zullen aanbieden, verrekenen enkel de materiaalkosten. Zo zetten de deelnemende winkels zich de komende jaren in voor War Child's missie. Rico Smulders van juwelier Haas: "Een prachtig initiatief waar wij graag aan meewerken."

Dankzij de inzet van alle betrokkenen gaat 74 procent van de opbrengt rechtstreeks naar de steun aan kinderen die opgroeien in conflictgebieden. 

Fairtrade
De schakels van de War Child-bracelet - gemaakt van volledig gerecycled zilver - zijn geproduceerd in Emmen; de bedels worden in Tilburg vervaardigd. Door de productie in z'n geheel in Nederland uit te voeren, kan worden gegarandeerd dat het proces in lijn is met de fairtrade-richtlijnen.

Vanaf 23 november is de War Child-bracelet verkrijgbaar bij juwelier Haas (Boschstraat 6 in Zaltbommel).

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }