Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Meer ruimte voor beleving en minder voor auto's, dat wil de oppositie.
• Meer ruimte voor beleving en minder voor auto's, dat wil de oppositie. (Archieffoto: Lya Cattel)

Oppositie Zaltbommel: ruim baan voor voetganger in centrum

  •   416 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Fractie Melse, SP, CDA, D66 en PvdA/GroenLinks willen dat bezoekers van de Zaltbommelse binnenstad 'minimaal gehinderd' worden door autoverkeer. De andere partijen vinden het niet nodig om de uitgangspunten voor het parkeerbeleid hiervoor aan te passen.

"Beleving is steeds belangrijker tijdens het winkelen", motiveerde Jaco Melse de wens om een elfde uitgangspunt toe te voegen aan de parkeernotitie die het college heeft gemaakt. In de praktijk zou dat kunnen betekenen dat er een autovrij voetgangersgebied komt, dat er parkeerplaatsen aan de Markt, de Waterstraat of de Gamerschestraat verdwijnen of een combinatie daarvan.

Overbodig
De coalitiepartijen ZVV, VVD, ChristenUnie en SGP vinden het overbodig om dit onderwerp op te nemen in de uitgangspunten. Zij vinden dat het belang van voetgangers voldoende benoemd wordt en willen het college de ruimte geven om keuzes te maken in de verdere uitwerking.

Verantwoordelijk wethouder Posthouwer is van mening dat het aantrekkelijker maken van het centrum voor bezoekers niet binnen de doelstellingen van het parkeerbeleid valt.

Herverdelen
Het college gaat nu verder met het uitwerken van een concreet plan aan de hand van de tien uitgangspunten. Dat is vooral een kwestie van herverdelen van bestaande parkeerruimte. De SGP gaf de wethouder nog mee dat het een 'haalbaar en betaalbaar' plan moet worden. De partij stemde eerder tegen een proef met een blauwe zone voor gratis kort parkeren, vanwege de hoge kosten.

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }