Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De Groot Fresh Group was al meerdere keren doelwit van drugshandelaren.
• De Groot Fresh Group was al meerdere keren doelwit van drugshandelaren. (Archieffoto: Bart Meesters)

Gegevens medewerkers De Groot Hedel op straat door blunder OM

  •   773 keer gelezen

HEDEL • In het onderzoek naar de dreiging richting fruithandel De Groot in Hedel is een lijst met personeelsgegevens terecht gekomen in het dossier. Daardoor hebben verdachten toegang gekregen tot deze lijst. En dat terwijl zij hadden gedreigd 'een willekeurig personeelslid' te doden.

Het Openbaar Ministerie meldt de misser in een persbericht.

Drugs
Het onderzoek startte in mei, toen het bedrijf bedreigd en afgeperst werd nadat het een waardevolle lading drugs had onderschept. Na korte tijd werden er drie verdachten aangehouden.

Betreuren
"De personeelsgegevens van het bedrijf waren relevant in het onderzoek omdat ze nodig waren voor een dreigingsinschatting. Bij de vorming van het dossier hadden deze gegevens verwijderd moeten worden door de politie en het OM, dit is niet gebeurd. Daardoor hebben de verdachten de lijst in handen gekregen. We betreuren dat dit gebeurd is", schrijft het OM.

Geen direct gevaar
Ook staat in het persbericht: "De gegevens zijn, voor zover nu bekend, bekend bij drie verdachten, waarvan er twee nog in voorlopige hechtenis zitten. Het bedrijf en de medewerkers zijn geïnformeerd. Sinds de start van het onderzoek is er meerdere keren geanalyseerd of er direct gevaar was voor medewerkers van het bedrijf. Er zijn nooit aanwijzingen geweest dat er mensen direct gevaar liepen, en ook nu is dat niet het geval."

Janneke Boogaard
Redacteur van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Bommelerwaard
Volg @jannekeboogaard op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }