Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
Johan Cahuzak
Johan Cahuzak (Foto: Lya Cattel)
Column

De column van Johan Cahuzak: Périphérique

  •   131 keer gelezen

Périphérique

Nieuwaal wordt opgestoten in de vaart der dorpen want in 2020 wordt begonnen met de aanleg van een heuse rondweg. Er dendert teveel vrachtverkeer door het dorp: kassen. De grond die nodig is, zo las ik in deze krant, is ondertussen in bezit van de gemeente Zaltbommel. Dat werkt lekker. Maar het was nog een heel gedoe. Er is iets opmerkelijks aan de hand. Er zit daar een autohandelaar en die heeft zich er illegaal gevestigd. Nou ben ik daar niet vies van. Je wordt soms wel gedwongen je weerbarstig te gedragen. De gemeente heeft al diverse keren geprobeerd dit probleem op te lossen. Mislukt. Of de autoboer is te slim of de gemeente klunst en hoogstwaarschijnlijk is het een combinatie van beide.

Maar nu heeft de gemeente onlangs afspraken gemaakt met Wagenmans. Hij staat grond af voor de nieuwe Tangenziale en als tegenprestatie wordt hij de komende tien jaar gedoogd op de plaats waar hij nu zit.

Petje af voor deze ondernemer, dat is dus echt een bijdehandje! Want over tien jaar is er sprake van gewoonterecht of zoiets. Daar had mijn advocaat het tenminste ooit over. En dan kan er helemaal niks meer weggestuurd worden. Vraag niet of het kan maar doe het. Mits je de boel een beetje netjes houdt. Maar dat spreekt vanzelf.

Johan Cahuzak

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }