Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Wethouder Anita Sørensen (2e van links) bij de kijk- en leestafel in Bibliotheek Ammerzoden.
• Wethouder Anita Sørensen (2e van links) bij de kijk- en leestafel in Bibliotheek Ammerzoden. (Foto: aangeleverd)

Kijk- en leestafel Repair Café in bibliotheek Ammerzoden

  •   118 keer gelezen

AMMERZODEN • In Bibliotheek Ammerzoden is donderdag de campagne Nederland Leest gevierd en een speciale kijk- en leestafel geopend.

De tafel is ingericht door het Repair Café Bommelerwaard.

Winterbloei
Wethouder Anita Sørensen van de gemeente Maasdriel las een stuk voor uit het boek 'Winterbloei'. Het boek werd daarna overhandigd aan de leden van het Repair Café en de andere bibliotheekbezoekers.

In de Bibliotheek is het in de maand november Nederland Leest. Een campagne waarbij De Bibliotheek hun bezoekers trakteert op een gratis boek.

Duurzaamheid
Het thema van deze campagne is dit jaar duurzaamheid. De bibliotheek hoopt met deze campagne de mensen uit de Bommelerwaard aan het lezen te krijgen en het onderwerp duurzaamheid nog meer bespreekbaar te maken.

Dit jaar wordt het boek Winterbloei van Jan Wolkers cadeau gegeven. Een boek waarin Wolkers mooiste natuurverhalen zijn gebundeld.

In de bibliotheken van Rivierenland worden daarnaast in november leuke activiteiten rondom het thema duurzaamheid georganiseerd.

Inspireren
In alle bibliotheken van de Bommelerwaard is een kijk- en leestafel van het Repair Café tentoongesteld. Deze heeft als doel de bezoekers te informeren en inspireren om ons leven duurzamer in te richten. Spullen die kapot zijn juist niet weggooien, maar repareren, om zo de afvalstapel te verkleinen.

Op de website www.bibliotheekrivierenland.nl staat meer informatie over de campagne. Ook staat daar wanneer de kijk- en leestafel in welke bibliotheekvestiging wordt tentoongesteld.

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }