Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• Het verkeer op de N322 staat bij de sluis regelmatig vast.
• Het verkeer op de N322 staat bij de sluis regelmatig vast. (archieffoto: Janneke Boogaard)

Raad wil oplossing voor files bij Sluis Sint Andries

  •   703 keer gelezen

MAASDRIEL • Een meerderheid van de raad wil dat er een einde komt aan de problemen met Sluis Sint Andries.

Volgens D66 Maadriel moet het mogelijk zijn om een hoge vaste brug aan te leggen, net als de bestaande vaste fietsbrug. Dat zou volgens de fractie heel wat files schelen op de N322 tussen Alem en Heerewaarden.

Samen met Samen Sterk Maasdriel, CDA en VVD gaf D66 wethouder Jan Hein de Vreede de opdracht om het onderwerp weer te bespreken met de provincie en Rijkswaterstaat.

Niet nodig
Volgens fractievoorzitter Kees van Drunen is zulk overleg niet nodig. De files ontstaan volgens hem doordat er teveel storingen zijn bij de sluis. "Rijkswaterstaat moet gewoon zorgen dat het goed werkt", lichtte hij toe. Een vaste brug heeft wat zijn fractie betreft dan ook geen prioriteit.

Betalen
Wethouder Jan Hein de Vreede liet weten dat Rijkswaterstaat en de provincie in eerdere overleggen duidelijk hebben laten weten 'niet positief' te zijn over de aanleg van een hogere brug. Hij beloofde wel het gesprek weer aan te gaan. "Maar stel dat ze dan wél positief gaan reageren, dan zullen we als gemeente Maasdriel wel mee moeten gaan betalen", waarschuwde hij

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }