Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard
• De dieren worden liefdevol verzorgd, maar het pand is afgeschreven.
• De dieren worden liefdevol verzorgd, maar het pand is afgeschreven. (Foto: Karin Maas - dierenasiel)

Maasdriel met Zaltbommel in gesprek over dierenasiel

  •   224 keer gelezen

MAASDRIEL • Het dierenasiel in Bruchem krijgt van de gemeente Maasdriel voorlopig geen geld voor nieuwbouw. Wel gaat wethouder Erik van Hoften onderzoeken hoe Maasdriel samen met de gemeente Zaltbommel kan bijdragen aan een oplossing voor de beroerde huisvesting.

Voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering deed vice-voorzitter Guido van Dieten van Stichting Dierenopvangtehuis Bommelerwaard een beroep op de raad. "Het asiel is destijds snel en goedkoop gebouwd", zei hij. "Het voldoet echt niet meer aan de gangbare eisen van deze tijd. Dat is niet goed voor het welzijn en de gezondheid van de dieren. En het is ook niet goed voor de werkomstandigheden van onze beheerders en de vrijwilligers."

726.000 euro
Al lange tijd werkt het bestuur aan plannen voor nieuwbouw op dezelfde locatie aan de Steenweg in Bruchem. Volgens Van Dieten ligt er een plan voor een gebouw dat 726.000 euro moet gaan kosten.

Eénmalig 50.000 euro
"We hebben een substantieel eigen vermogen", lichtte hij toe. "Een groot deel van de investering kunnen we afdekken met sponsors en donoren, die ons helpen. Ook kunnen we een deel lenen. Van de gemeente Maasdriel vragen we éénmalig een investering van 50.000 euro."

De raad heeft begrip voor de situatie van het asiel en ziet ook dat er een noodzaak is voor nieuwbouw. Maar het ging ze een stap te ver om nu al 50.000 euro over te maken.

Afgesproken is dat de wethouder met het onderwerp aan de slag gaat.

Britta Alink

Britta Alink
Redacteur van Het Kontakt Bommelerwaard en Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @BrittaAlink op twitter >
Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }