Logo hetkontakt.nl/bommelerwaard

Zaltbommelse basisschoolleraren staan stil bij staking

  •   621 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Ook in de Bommelerwaard werd woensdag geen les gegeven.

In Zaltbommel kwam onderwijzend personeel en enkele directieleden van de Fransiscusschool, De Leiboom, De Spelwert, De Toermalijn en De Walsprong bij elkaar om invulling te geven aan de staking.

De basisscholen gingen met elkaar in gesprek en er werd gekeken naar een stuk van het onderwijsdebat, dat live via internet was te volgen. Als afsluiting maakten de leraren een zogenaamde 'mannequin challenge'.

In dit filmpje, dat door verschillende scholen ook via social media is gedeeld, staan de leraren letterlijk stil met een poster in de hand om te laten zien wat er volgens hen verkeerd gaat en wat er anders zou moeten in het onderwijs.

Lerarentekort
Op de posters werd onder andere gerefereerd aan het nijpende lerarentekort, het passend onderwijs dat in zijn huidige vorm is mislukt, de salarissen van de basisschoolleraren die achterblijven bij het middelbaar onderwijs en de hoge werkdruk met de bijkomende burn-out klachten die in geen andere arbeidsmarktsector zo hoog zijn als in het onderwijs.

Niet geheel toevallig is gekozen voor de mannequin challenge waarbij de leraren helemaal stil staan, omdat de leraren ook al jaren ervaren dat het onderwijs stil staat terwijl structurele veranderingen nodig zijn, zo laten de scholen weten.

Elke woensdag het Bommelerwaard per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }